(VIDEO) MILORAD DODIK ZA KURIR: Pobedio bih Bakira u košarci!
Foto: Dragan Kadić

Predsednik Republike Srpske otvoreno

(VIDEO) MILORAD DODIK ZA KURIR: Pobedio bih Bakira u košarci!

Košarka -

Strašan centar U lepom sećanju mi je ostala sezona 1995/96, kad sam igrao za Polet iz Opova. Bili smo sjajan tim, prisetio se predsednik Republike Srpske igračkih dana

Kakav igrač, strašan igrač - Milorad Dodik. Predsednik Republike Srpske bio je jedan od ključnih košarkaša Poleta iz Opova u sezoni 1995/96, o čemu je Kurir juče pisao, a popularni Mile se sada u razgovoru za Kurir prisetio blistavih igračkih dana.Bilo je to u međuopštinskoj ligi, kojom je Polet harao zahvaljujući zakucavanjima i trojkama krilnog centra Milorada Dodika.

Imao sam firmu u Opovu- Tačno je, igrao sam za Polet iz Opova. U to vreme sam imao firmu u Opovu i zainteresovao sam se za lokalni košarkaški klub. Počeo sam da igram za njih, iako sam već imao oko 30 godina. Bilo je baš zanimljivo, svi su bili dobri momci i košarkaši. Imali smo sjajan tim - počeo je priču Dodik za naš list i nastavio:- Nastupali smo u međuopštinskoj ligi, a ja sam igrao na pozicijama krilnog centra i centra.I dalje u košarciDodik je košarkom počeo da se bavi u rodnim Laktašima pored Banjaluke, a kao klinac trenirao je u klubu iz kojeg se kasnije rodila Igokea, koja je pod njegovim patronatom izrasla u respektabilnog člana regionalne košarkaške lige.Mile i dan-danas uoči mečeva Igokee ume da uzme loptu i zabavi publiku šutevima za tri poena. Na portalu kurir.rs mogu se videti njegovi pogoci, a na pitanje kako bi se Bakir Izetbegović proveo u igri „jedan na jedan“ s njim, predsednik Republike Srpske je odgovorio:- Pa, pobedio bih - bio je siguran Milorad Dodik.

Kurir pronašao saigrača Branislav Josić Još tada je govorio da će biti premijer SrpskeBranislav Josić, koji je u sezoni 1995/96. bio kapiten košarkaša Poleta iz Opova, može da se pohvali da je Milorad Dodik morao da ga sluša. U razgovoru za Kurir kaže da je predsednik Republike Srpske bio odličan košarkaš i čovek.- On je u Opovu osnovao firmu i jednom nas je video kako igramo košarku. Pitao je da li može da igra, a pošto je bio visok i jak, a nama je bio potreban centar, odlučili smo da mu damo šansu. Ispostavilo se da nismo pogrešili, njegovu minutažu je odrađivao jako dobro - kaže Josić.Milorad je počeo da finansira klub, ali nikada to nije potencirao.- Bio je vrlo korektan. Kad bi ga trener poslao na klupu, uvek je to prihvatao bez reči.Josić, koji danas radi u Javnom preduzeću „Mladost“, seća se i jedne anegdote:- Često nas je vodio na večeru posle utakmice. Jednom nam je rekao kako će biti premijer Republike Srpske, a mi mu poverovali, pa smo počeli da ga zezamo. Međutim, ostali smo u čudu kad se to ostvarilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track