Beko Zvezdi oprostio milion evra duga

Grb se vratio u klub

Beko Zvezdi oprostio milion evra duga

Košarka -
Košarkaški klub Crvene zvezde ponovo raspolaže klupskim grbom, a Milan Beko izjavio da je na neki način bio njegov čuvar, a on je sada ponovo tamo gde mu je mesto

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda od danas će ponovo moći da raspolaže svojim grbom, nakon što su firme poverioci, čiji je vlasnik Milan Beko oprostile crveno-belima dug od milion evra.

"Sa planom reorganizacije kluba počeli smo još 12. avgusta prošle godine. Zacrtali smo da uđemo u petogodišnji plan, a važan korak u tome su razgovori sa poveriocima. Značajni poverioci su i firme "Stadluks investment" i "Stadluks ril estejt". Uspeli smo da njihova potraživanja prema Zvezdi pretvorimo u donaciju, pomoć klubu", rekao je Čović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

On se zahvalio Beku što je pokazao veliko razumevanje za situaciju u kojoj se nalaze crveno-beli."Znak Crvene zvezde je vraćen i sada je stavljen na raspolaganje klubu. Hvala mu na velikoj pomoći, ovde je reč od oko milion evra potraživanja", objasnio je Čović.

Vlasnik pomenutih kompanija Milan Beko rekao je da sa Crvenom zvezdom više godina ima komunikaciju i da se ona sastojala od pružanja finansijske pomoći.

"Nemam ambicije da vršim privatizacije u sportu, a odnos prema Zvezdi je bio duboko ličan. Danas smo postigli dogovor da je pomenutih milion evra pomoć klubu. Što se tiče grba, ja sam na neki način bio sam njegov čuvar, a on je sada ponovo tamo gde mu je mesto, gde je sport", istakao je Beko.

Identičan stav oko privatizacije izneo je i Čović."Mi nećemo da privatizujemo Crvenu zvezdu, već da je saniramo i dovedemo u potpuno operativno stanje", dodao je prvi čovek crveno-belih.

On je pojasnio da je grb bio dat u zalog i da je njegov "povratak u klub" od velikog značaja za celo Sportsko društvo Crvena zvezda.

Čović je dodao da je ukupan dug kluba smanjen, ali da će tačan iznos biti poznat kroz sudske postupke.

On je naveo i da se nada da će, nakon svega, uprava uspeti da dug svede na 1,5 do dva miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track