LOŠ POČETAK U NBA LIGI: Nemanja Bjelica na udaru navijača!
Foto: Profimedia

Srpskog košarkaša teraju iz Minesote

LOŠ POČETAK U NBA LIGI: Nemanja Bjelica na udaru navijača!

Košarka -

Timbervulfsi posrću u novoj sezoni NBA lige, a fanovi su proglasili Nemanju za najlošijeg člana ekipe i ističu da nije potvrdio ulogu MVP Evrolige od pre dve sezone

Minesota posrće u novoj NBA sezoni, a navijači Timbervulfsa uzeli su na zub Srbina Nemanju Bjelicu!- Ovaj Bjelica je sr.nje igrač! Igra užasno, a odbrana mu je katastrofalna! - glasi jedan od komentara na društvenim mrežama koje okupljaju fanove Minesote. Razlog ovakvih reakcija je prilično loše izdaje srpskog reprezentativca u porazu od Oklahome (112:92), kada je Bjelica imao više nego skroman učinak od dva promašaja i jedne izgubljene lopte za 11 minuta.Taman kada se očekivalo da Nemanja proigra, pošto je na prethodnom meču zabeležio 14 poena i osam skokova, on se uklopio u sivilo koje ga prati od početka sezone. Ono što najviše zabrinjava jeste njegova neagresivnost u napadu, kao i mali broj asistencija, a poznato je da to jedno od njegovih najjačih oružja.

Jedni gube utakmice, a drugi strpljenje... Košarkaši i navijači Minesote
Jedni gube utakmice, a drugi strpljenje... Košarkaši i navijači Minesote

Od naših igrača, najstandardniji je Nikola Jokić, koji je bio solidan u pobedi Denvera u Bostonu (123:107). Srbin je ponovo bio starter, a interesantno je da Nagetsi imaju evropsku unutrašnju liniju koju, pored Jokića, čine Andrea Galinari i Jusuf Nurkić. Nikola je postigao devet poena, uz samo jedan promašaj iz igre, a dodao je i pet skokova.Dobar posao napravio je i Sakramento, kojim upravlja legendarni Vlade Divac. Kingsi su slavili u Torontu (96:91) i to je veoma važan trijumf pošto su počeli da zaostaju za ekipama koje planiraju da se plasiraju u plej-of. Zablistali su Rudi Gej sa 23 i Demarkus Kazins sa 22 poena. U međuvremenu su podgrejane priče o trejdu problematičnog Kazinsa, ali se navodi da Divac smatra da njegov centar vredi mnogo više nego što bi Kingsi mogli da dobiju.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track