ZVEZDA PROTUTNJALA ZAGREBOM: Silni crveno-beli pregazili Cibonu za lidersku poziciju na tabeli
Foto: Saša Pavlić

Domaćin potpuno nemoćan

ZVEZDA PROTUTNJALA ZAGREBOM: Silni crveno-beli pregazili Cibonu za lidersku poziciju na tabeli

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu sa 91:70 u 9. kolu ABA lige.

Ni dva dana 'putešvestija' Crvene zvezde do konačnog odredišta - Zagreba, nije umorilo košarkaše.

Izabranici Dejana Radonjića protutnjali su Zagrebom i pregazili nemoćnu Cibonu!

Od prvog sudijskog zvižduka na terenu je postojala samo jedna ekipa - Crvena zvezda. Ni jednog trenutka domaći tim nije uspelo da nađe rešenje kako do protivničkog koša. Simonović, Jović, Volter sipali su poene nemilosrdno, a u jednom trenutku zvezda je imala čak 20 poena prednosti.

Pitanje pobednika odlučeno je već u prvoj četvrtni, a samo se čekao poslednji sudijski zvižduk da se vidi i sa kolikom razlikom.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina

Domaćin pokušava brzim napadima da smanji razliku, ali Zvezda je "tvrd orah" i ne dopušta ni jedan jedini poen. Potpuna dominacija crveno-belih osetna je u svakom trenutku, a posebno kada se baci pogled na semafor (55:81). Kako se bliži završnica susreta u 'Draženovom domu' publika se polako budi, a sa njom i košarkaši Cibone koji uspevaju da neutrališu Zvezdinu prednost (70:81). Ali Zvezda je nezaustavljiva i pobedom nad Cibonom (70:91) sada zauzima liderku poziciju na tabeli ABA lige!

Treća četvrtina

Crvena zvezda nastavlja da uvećava rezultatsku razliku nad skoro pa nemoćnom Cibonom (36:59). Nije bilo puno dobrih akcija Cibone na ovom meču, ali asistencija Šakića kojom Žižić pogađa koš je za svaku pohvalu iako to uopšte ne utiče na rezultat, Zvezda je i dalje silna u napadu (44:64). Pitanje pobednika je odavno rešeno, samo ostaje da se sa poslednjim sudijskim zviždukom vidi i sa kojom razlikom...

Rezultat na poluvremenu dovoljno govori o odnosu snaga na terenu 33:53

Druga četvrtina

Crveno-beli pomalo agresivnom igrom 'čuvaju' prednost iz prve četvrtine. Koševima Milka Bjelice gosti ponovo dolaze na +8 (20:28), dok Cibona pokušava da nadmudri odbranu crveno-belih ali bezuspešno za sada. Trojkom Marka Simonovića Zvezda stiče najveću prednost u dosadašnjem toku susreta (23:35).

Gosti su se osilili, dok domaćin još uvek ne pronalazi rešenje, te crveno-beli 'beže' na +17 (23:40). Gudurić, Volters i Bjelica nemilosrdno 'sipaju' poene i prave najveću razliku do sada (30:50).

Prva četvrtina

Rezultatska klackalica od samog početka susreta, Ante Žižić je doveo domaćina u prednost (6:4), a Stefan Jović sjajnom trojkom brzo uzvratio (6:7), te je i u nastavku viđena borba za svaki poen...

A onda je Zvezda polako počela da se 'odlepljuje' i preko Kuzmića i Jovića stekla je solidnu prednost (10:18).

Stabilna odbrana Crvene zvezde ne dozvoljava protivniku lake poene, dok sa druge strane i napadu bivaju sve odlučniji i preko razigranog Branka Lazića održavaju razliku u rezultatu (16:23).

Napori kojima su crveno-beli izloženi u prethodnih sedam dana su ogromni, a dodatni problem predstavljalo je i loše vreme u Kazanju, zbog čega je prvobitni plan, da ekspedicija pravo iz Moskve stigne do Zagreba otpala, pa je ekipa predvođena trenerom Dejanom Radonjićem u subotu oko 2 časa stigla u Beograd, a negde oko 15 časova autobusom krenula u Hrvatsku.

DRAMA KOŠARKAŠA CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli zarobljeni na aerodromu u Kazanju

HIT FOTKA: Branka Lazića sustigao umor na aerodromu u Kazanju!

Trener crveno-belih očekuje veoma težak meč, protiv ove sezone kvaliteta protivnika.

"Cibona ima odličan tim, to je skup veoma talentovanih, iskusnih i dokazanih igrača. Grupu talentovanih momaka predvodi Žižić, koji poseduje izuzetan potencijal. Šakić igra u izvanrednoj formi, tu su starosedeoci Rozić i Joksimović, a Džonson je takođe veoma opasan i sa njim je to jedan odlično ukomponovan tim. Dovodjenjem Rejnoldsa na poziciji plejmejkera Cibona je nadogradila ekipu i jasno stavila svima do znanja kakve su joj ambicije i da će biti veoma opasan rival. Rezultatima koje je do sada napravila jasno je pokazala da se sa puno razloga bori za vrh tabele. Mi ćemo pokušati da se adaptiramo na situaciju u kojoj se nalazimo i da učinimo sve kako naš umor i potrošnja ne bi omeli adekvatnu pripremu za utakmicu. Od početka sezone smo znali kakav ćemo raspored imati i šta on podrazumeva, ali sada na sve to imamo i taj novi momenat koji nam se dogodio na putovanju iz Kazanja.To sve moramo da prebrodimo i da gledamo ka onome što nas čeka. Naš trenutni fokus i razmišljanja su isključivo vezani za Cibonu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track