OVAKO SE SRBIJA POKLONILA ŠAMPIONKAMA EVROPE: Na Aranđelovdan 2015. oduvane su Nemice
Foto: Ženska Košarkaška Reprezentacija Srbije Pobedila Je Na Aranđelov Dan 2015. Godine U Beogradu Selekci

OVAKO SE SRBIJA POKLONILA ŠAMPIONKAMA EVROPE: Na Aranđelovdan 2015. oduvane su Nemice

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je na Aranđelov dan 2015. godine u Beogradu selekciju Nemačke 100:57 u meču prvog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2017.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Milovanović sa 24 poena, dok su Sanja Petrović i Ana Dabović dodale po 17. U poraženoj ekipi istakla se Grajnaher sa 16 poena.Srbija je toga dana kao aktuelni šampion Evrope, odigrala prvi meč u otadžbini, a u dvorani Aleksandar Nikolić, bilo je više od 7.000 gledalaca, koji su i sat vremena posle meča želeli da se slikaju i uzmu autogram od Milice, Jelene, Ane Sonje.

Od igračica koje su u Budimpešti pokorile Evropu, zbog opracije slepog creva, nekoliko dana ranije u timu nije bila Dajana Budulija, a Pionir je burno pozdravio: Tamaru radočaj, Sonju Petrović, sašu Čađo, saru Krnjić, Nevenu Jovanović, Jelenu Milovanović, Tijanu Ajduković, Kristinu Topuzović, Milicu i Anu Dabović i Danijel Pejdž. Umesto dajane Butulije u ekipi je bila Aleksandra Crvendakić.

Srbija sutra u Nišu, igra protiv Ukrajine i u slučaju pobede će kao prvi timu grupe otići da brani titulu na Evrobasketu u Češkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track