DUŠKO VUJOŠEVIĆ OGORČEN: Tužiću Partizan ali nije još vreme
Foto: Saša Pavlić

Kasni rata iz Humske

DUŠKO VUJOŠEVIĆ OGORČEN: Tužiću Partizan ali nije još vreme

Košarka -

Nemam sentimentalnosti prema ovoj upravi, koja neprestano zahvaljuje vlasti, onim ljudima koji su uslovili da ja odem iz Partizana, kaže košarkaški stručnjak koji sada trenira Limož

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević, koji je praktično tvorac svih savremenih uspeha crno-bele košarkaške porodice, ogorčen je na trenutno rukovodstvo kluba iz Humske zbog neuplaćenih zaostalih rata, i priznaje da ozbiljno razmišlja da tuži nekadašnji klub.

Dule traži njegovu ostavku... Nikola Peković
Dule traži njegovu ostavku... Nikola Peković

On je u opširnom i veoma zanimljivom intervjuu za sajt Mocartsport rekao da ga boli odnos kluba prema njemu i otkrio da mu se novac duguje još od septembra.- Znam da će biti spočitavanja o nedostatku ljubavi prema Partizanu, ali ljudi zaboravljaju da nemam drugo zanimanje osim trenerskog. S Partizanom sam imao ugovor i nisam prodavao svoju ljubav, već rad, danonoćnu posvećenost, koja me je, što se tiče zdravlja, skupo koštala. Imao sam razumevanja za situaciju u klubu i pristao na umanjenje duga i rate. Ipak, ove godine se već pravi kašnjenje od dva i po meseca bez validnog objašnjenja - rekao je Vujošević i dodao:- Neću odmah tužiti Partizan, što bi nekom očigledno i odgovaralo. To neću uraditi zbog odnosa prema igračima i publici, ali ako uprava nije u stanju da obezbedi finansijska sredstva za normalno funkcionisanje, treba da podnesu ostavku, a ne da perfidno računaju na nečiju ljubav i sentimentalnost. Moja ljubav nije na prodaju. Na prodaju su bili rad i rezultati, koji su bili redovni, a plate su bile neredovne. Pogotovo nemam sentimentalnosti prema ovoj upravi, koja neprestano zahvaljuje vlasti, onim ljudima koji su uslovili da ja odem iz Partizana.

NezadovoljanMI U LŠ, A ZVEZDI SE ORGANIZUJE F4Vujošević i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da je njegov nekadašnji klub odustao od igranja u Evrokupu.- Žao mi je što Partizan igra Ligu šampiona. Dragan Đilas je dao tačnu izjavu, kad je odlazio iz KSS, o tretmanu Partizana. Pritisak države, putem sponzora, da odustane od Evrokupa pokazuje kakav je odnos prema Partizanu, a istovremeno se u Beogradu organizuje fajnal-for za Crvenu zvezdu pod okriljem te iste Evrolige. Zvezda ima odličan rezultat, a kako su kao klub došli do tog statusa, posebna je priča, i ne mogu to da podržavam. Ne mislim navijački, već sa aspekta morala - kaže Vujošević.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track