Najnovije vesti

HUMANI KRAGUJEVČANI: Košarkaška utakmica za pomoć Stefanu Jovanoviću
Foto: Saša Pavlić

Ljudi velikog srca

HUMANI KRAGUJEVČANI: Košarkaška utakmica za pomoć Stefanu Jovanoviću

Košarka
00:00h

KKK Radnički i Politehnička škola odigraće revijalnu, humanitarnu utakmicu za Stefana Jovanovića, bivšeg učenika te škole, teško postradalog 2013. godine koji se još uvek bori za ozdravljenje očiju.

Utakmica je zakazana za subotu 24. decembar od 18 časova u fiskulturnoj sali škole koju su združeno renovirali Politehnička i KKK Radnički.

Specijalni učesnici ovog događaja biće kragujevački "Španci" Nikola Lončar i Jelena Milovanović, sportisti koji su kragujevačkoj košarci doneli olimpijske medalje, a koji su danas profesionalno angažovani u Španiji.

Kragujevčanin Stefan Jovanović (22) doslovce je prošao kroz pakao - od teškog stradanja pre tri godine kada mu je ni krivom ni dužnom smrskao lobanju bivši robijaš, preko 120 dana u komi, napada epilepsije do trogodišnjeg, mukotrpnog oporavljanja.

Stefan je definitivno pobedio smrt, uz porodicu iz dana u dan vraća životnu snagu, ali još uvek traje borba za njegovo potpuno ozdravljenje. Ovaj Kragujevčanin je postao medicinski fenomen, međutim, da bi nastavio da živi zdravim životom, da bi savladao slepilo, nužni su brojni medicinski tretmani za koje je njegova porodica pronašla rešenje u Rusiji, ali mora da obezbedi nekoliko desetina hiljada evra. Jovanovići se uzdaju u sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da odvoje deo onoga čime raspolažu i unapred zahvaljuju.

Novčani prilozi za Stefana uplaćuju se na žiro-račun u Komercijalnoj banci čiji je vlasnik njegov otac Nebojša Jovanović: 205900101873087066.

U toku je i internet kampanja prikupljanja sredstava - detaljnije: STEFAN’S EYES SURGERY.

Škola i Klub pozivaju sve sugrađane da se priključe akciji i ispolje solidarnost, odvoje prilog za porodicu Jovanović (prikupljaće se na ulazu u salu), a potom i da uživaju u košarci koju će u kombinovanim sastavima da prirede profesionalni igrači zajedno sa učenicima i profesorima, uz "pojačanja" iz Salamanke i TV kanal plus.

(prviprvinaskali.com)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...