FANTASTIČNA PARTIJA SRBINA: Anđušić ubacio Uniksu 40 poena
Foto: Instagram

VTB liga

FANTASTIČNA PARTIJA SRBINA: Anđušić ubacio Uniksu 40 poena

Košarka -

Srpski košarkaš Danilo Anđušić nastavio je da briljira u dresu Parme u VTB ligi.

Nedelju dana pošto je odigrao najbolju partiju sezone, on je u meču protiv Uniksa odigrao jednu od najboljih utakmica koju je prikazao neki igrač ove sezone u VTB ligi.

Anđušić je evroligaškom timu iz Kazanja ubacio čak 40 poena, a ostvario je impresivan učinak od čak 46 indeksnih poena. On je na parketu proveo 41 minut i za to vreme šutirao slobodna bacanja 8-10, za dva poena 7-10 i za tri poena 6-7 uz šest skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i devet iznuđenih faulova.

Utakmica Parma - Uniks rešena je tek posle produžetka, a gosti iz Kazanja su na kraju slavili sa 105:98, iako je Parma u većem delu imala prednost najviše zahvaljujući sjajnom Anđušiću. Domaćin je bio sjajan u prvom poluvremenu, a na veliki odmor se otišlo njegovom prednošću od dva poena.

U nastavku su se gosti probudili i preuzeli kontrolu nad igrom. U dodatnih pet minuta, gosti iz Kazanja su bili dominantni, taj period igre su rešili sa 13:6 i tako upisali trijumf.

U timu Parme Aleksandr Vinik i Konstantin Bulanov su ubacili po 14 poena, dok je kod pobednika bolji od ostalih bio Orlando Džonson sa 34 poena.

Parma je posle 11. poraza ove sezone na poslednjoj, 13. poziciji u ligi, dok je Uniks na čelu sa skorom od deset pobeda i jednog poraza. Narednu utakmicu Parma će igrati 7. januara, kada će na svom terenu dočekati Avtodor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track