(KURIR TV) ZASLUŽENO: KSS nagradio Teodosića, Sonju Petrović i basketaše
Foto: Kurirsport

Novogodišnji koktel

(KURIR TV) ZASLUŽENO: KSS nagradio Teodosića, Sonju Petrović i basketaše

Košarka -

Kapiten muške košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić i standardna članica ženskog tima Sonja Petrović dobili su danas nagrade za najbolje u 2016. godini u izboru Košarkaškog saveza Srbije.

Predsednik KSS Predrag Danilović uručio je priznanja Petrovićevoj, dok je nagradu umesto Teodosića primio menadžer reprezentacije Nebojša Ilić.

Teodosić je morao da se vrati u Moskvu sa ekipom CSKA, pošto ima obaveze sa šampionom Evrope. CSKA je u četvrtak veče poražen u Beogradu od Crvene zvezde 78:67.

Specijalna priznanja dobili su članovi muške reprezentacije Srbije u basketu 3x3, koji su osvojili zlato na SP, kao i Andrija Kleut."Poznato je koliko je košarka timski sport, osećam se kao prva među jednakima iz ekipe. Zahvalila bih se svima koji su podigli srpsku košarku na visok nivo kvaliteta i dozvolili mi da budem deo toga", rekla je Petrović.

Teodosić i Petrović nagradu su dobili prema izboru žirija koji su činili sportske redakcije svih dnevnih novina, televizija i radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i predstavnici specijalizovanih košarkaških emisija i portala.

Danilović je rekao da je 2016. godina bila rezultatski veoma uspešna."Iza nas je uspešna godina u kojoj su bili vrhunski rezultati, posle srebra muške i bronze ženske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, kao i zlato u basketu. Nadam se da će 2017. godina takođe biti uspešna", rekao je Danilović na Novogodišnjem koktelu.On je dodao da će o radu Saveza da govore rezultati reprezentacija."Nadam se da će naši reprezentativci nastaviti da uspešno ubacuju loptu u koš", istakao je predsednik KSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track