Boston na korak od finala

NBA plej of sve zanimljiviji

Boston na korak od finala

Košarka -
Košarkaši Boston Seltiksa su potvrdili odličnu formu trećom uzastopnom pobedom nad Majamijem i na taj način došli na korak do velikog finala

Košarkaši Boston Seltiksa su potvrdili odličnu formu trećom uzastopnom pobedom nad Majamijem i na taj način došli na korak do velikog finala. Porazom (90:94) košarkaši Majamija su bačeni na konopce i moraće se boriti za opstanak u seriji, koja se nastavlja u moći između četvrtka i petka u Bostonu.

Prvu četvrtinu košarkaši Majamija su odigrali odlično na krilima svojih superstarova, Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda. Taj period su dobili sa 24-16 a u sličnom ritmu su otvorili i drugu četvrtinu. Ipak, tada Boston dolazi do daha i uspostavlja svoju igru. Kevin Garnet je nastavio da "školuje" visoke igrače Majamija i na poluvreme se otišlo sa samo 2 poena prednosti za domaći tim.

Drugo poluvreme je prošlo u izjednačenoj igri i obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na 6 minuta pre kraja Hit je imao 6 poena prednosti, ali onda je Boston napravio mini seriju sa dve trojke rezerviste Mikaela Pjetrusa pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Ključni potez je bila trojka Pola Pirsa kojom je Boston otišao na 4 poena prednosti na ulasku u poslednji minut. U nastavku meča Hit je pogodio dva šuta, ali su posle njih dva puta faulirali igrače Bostona koji su mirno pogodili sva 4 slobodna bacanja i obezbedili veliku pobedu.

Garnet je još jednom imao mostruoznu partiju ubacivši 26 poena uz 11 skokova dok je Pirs ostao na 19. Važne uloge u šutu spolja imali su Rej Alen i Pjetrus sa po 13 poena čime su nadoknadili nešto slabiji košgeterski dan Redžona Ronda (7 poena, šut iz igre 3/15 ali i 13 asistencija). Na drugoj strani očekivano su dominirali Džejms (30p, 13sk) i Vejd (27p) ali ovaj put to nije bilo dovoljno za raspoloženi Boston.

http://www.youtube.com/watch?v=-x2G3AvHeaM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track