Košarkašice ostale bez selektora

KURIR TV Marina Maljković potvrdila pisanje Kurira: Povlačim se, emotivno i fizički sam ispražnjena!

Košarka -

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, kako je Kurir ekskluzivno objavio, potvrdila je se povlači sa te funkcije.

1 / 2 Foto: Dado Đilas

Razloge za povlačenje Maljkovićeva je saopštila na vanrednoj konferenciji za medije u Kući košarke, koju je Kurir TV ekskluzivno prenosio uživo.

"Odluku sam prvo saopštila predsedniku KSS Predragu Daniloviću. Nismo hteli da pišemo saopštenja, već samo odlučila da se javno obratim. Nakon mnogo neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam tešku odluku da ne budem više selektorka reprezentacija srbije. Jedini i osnovni razlog je neko i normalno emotivno i fizičko pražnjenje potpuno. Ne volim reč umor, jer je ne dozvoljavam ni svojim košarkašicama. Potreban je odmor", rekla je Marina Maljković u Beogradu.

Marina Maljković je reprezetaciju preuzela u avgutu 2011. godine. Sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015, kao i bronaznu medalju na Olimpijskim igrama 2016.

Danilović je kazao da potpuno razume razloge Marine Maljković.

"Ovo sigurno nije lepa vest. Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je objasnila neke stvari. Ja to u potpunosti razumem. Hvala joj na lepim rečima. Ona zna šta o njoj mislim kao o čoveku na prvom mestu, pa onda i kao velikom stručnjaku. Hvala joj u ime saveza. Nema tu neke velike priče. Žao mi je što nećemo saradjivati, ali takav je profesionalni život, sve to ide u rok službe", rekao je Danilović.

10:40 - Kraj konferencije. Marina Maljković nije više selektor Srbije10:35 - Danilović: Ovo nije lepa vest"Ovo nije lepa vest. Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je sve objasnila. Ja je u potpunosti razumem. Ja u svoje ime i ime Saveza želim da joj se zahvalim na svemu što je uradila za žensku košarku. Žao mi je što nećemo sarađivati, ali život sportista i trenera je takav. Mi ćemo u kratkom roku videti ko će da zameni Marinu, jer na sledi EP.

10:30 - Marina Maljković: Odluka sam prvo saopštila Daniloviću pre nekoliko dana"Posle dosta noći nespavanja donela sam odluku da ne nastavim da bude selektora. Jedini razlog je taj što sam emotivno i fizički ispražnjena. Bio mi je potreban neki odmor u narednom periodu. Želim da se svim zahvalim na podršci svima na podršci. Hvala svima od prvog operativca do stručnog štaba, kao i medijima. Svi ste vi zaslužni za uspehe reprezentacije. Hvala svim igračicama. Želim da se zahvalim i našem narodu, koji je ispunio sve dvorane i hvala što je taj narod navijao za devojke. Jedino mi je žao što neću sarađivati sa Danilovićem u narednom periodu. Ovo nije moj odlazak iz srpske košarke. Maksimalno ću se posvetiti Pokretu za žensku košarku", rekla je Marina Maljković.10:30 - Počela je konferencija za medije

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Marina Maljković je sa Srbijom 2015. godine osvojila zlato na EP, a na OI u Rio de Žaneiru naše košarkašice su ostvarile istorijski uspeh pošto su stigle do bronze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track