(VIDEO) ZOVU GA SRPSKI KALAŠNJIKOV Nikola je zvezda u Sibiru: Lepojević razbija i na - 50 stepeni!
Foto: Privatna Arhiva

Njemu tepmeratura ne smeta

(VIDEO) ZOVU GA SRPSKI KALAŠNJIKOV Nikola je zvezda u Sibiru: Lepojević razbija i na - 50 stepeni!

Košarka -

Bivši bek Zvezde najbolji igrač i kapiten ekipe iz Surguta, u kome ovih dana vladaju polarne temperature

Ako mislite da vam je hladno u Srbiji, pomislite kako je tek srpskom košarkašu Nikoli Lepojeviću, koji već nekoliko godina nastupa za Univerzitet Surgut u dalekom Sibiru.Temperature u ovom gradu su debelo ispod nule, a pre nekoliko dana oboren je rekord jer je termometar pokazao čak minus 50. Trenutno se temperatura vrti oko - 40 stepeni, a Nikola priča da se već navikao.

Prvi put je bio šok- Pa nije stalno tako, kada se čovek privikne na - 20, onda je kasnije sve lakše. Rusi dosta dobro vode računa o svemu, prostorije se dobro greju, takođe i gradski prevoz, ali da je hladno, jeste - kaže nam bivši bek Crvene zvezde i uz osmeh dodaje:

- Šok je bio kada smo pre nekoliko godina Slavko Stefanović i ja stigli u Sibir iz tople Grčke. Iznenadila nas je žestoka zima, nismo bili spremni uopšte, pa smo jurili po gradu da kupimo odgovarajući dugi zimski veš i tople jakne.

Putujemo samo avionomNikola je jedan od omiljenih sportista u toj regiji, dobio je nadimak „srpski kalašnjikov“. Kapiten je Surguta, jedini od stranaca koji je dobio tu čast u Rusiji, a zaslužio je jer je najbolji igrač i strelac lige.- Super mi je u Surgutu, već sam se ustalio i dobio sam tu čast da budem kapiten. U ovom gradu, koji se nalazi 3.000 kilometara daleko od Moskve ima mnogo Srba građevinaca. Najviše vremena provodim sa odbojkašima Aleksom Brđovićem i Petrom Krsmanovićem, koji igraju za klub iz Surguta. Inače, na utakmice putujemo avionom jer su razdaljine neverovatne. Sada je s nama u ligi i ekipa sa Sahalinskih ostrva kod Japana.

Predrag Gajić

Udri po gitariKAD RUS I JA ZASVIRAMO NAŠ ROKLepojević otkriva da je u Surgutu svih ovih godina bio popularan jedan srpski restoran u kome su se servirali naši specijaliteti, ali je Lepojević oduševio i s gitarom u ruci:- Jedan Rus i ja često zasviramo u tom restoranu. Uglavnom srpske rok hitove, ali i stvari legendarnog Tome Zdravkovića. Žao što je restoran zatvoren jer je mnogo Srba napustilo grad pošto su radovi na objektima završeni .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track