(VIDEO) PARTIZAN MORA DALJE TEŽIM PUTEM Desetkovani crno-beli pali na Sardiniji u poslednjem kolu LŠ
Foto: Basketballcl.com

Kraj prvog dela FIBA Lige šampiona

(VIDEO) PARTIZAN MORA DALJE TEŽIM PUTEM Desetkovani crno-beli pali na Sardiniji u poslednjem kolu LŠ

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju ekipi Dinamo Sasarija (99:85) u okviru poslednjeg kola grupe E Fibine Lige šampiona.

Partizan je sa osam pobeda i šest poraza kao treći obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja, a rivala će saznati tek nakon završetka svih duela i žreba baraž mečeva.

Obe ekipe su bile šuterski raspoložene, pogađali su trojke u visokim procentima, ali Beograđani nisu imali rešenje za Roka Stipčevića. Hrvat je zatrpao koš gostiju (23 poena). Mihajlo Andrić je u usponu forme, a da će biti važna uzadnica trenera Džikića u nastavku sezone. Andrić je postigao 14 poena, dok je Karahodžić dodao 13.

Partizan koji je u Italiji igrao bez Hečera, Marinkovića, Veličkovića i Lukovića, ali sa oporavljenim Robinsonom, nije uspeo da napravi novo iznenađenje, ikao je meč počeo serijom 10:0 i vođstvom 22:19 nakon prvih 10. minuta. U drugoj četvrtini gosti su ubacili čak 7 trojki od devet koliko su na kontu imali u prvih 20. minuta, pa je Džikićev tim na poluvremenu imao manjak od 9 poena (42:51). Sa devet uzastopnih poena i sjajnom odbranom Partizan je na startu treće četvrtine uspeo da izjednači (51:51), ali ne i da povede, pošto su domaći uzvratili sa tri trojke, pa je polovinom četvrtine srpski tim još jednom bio na minus devet (53:62). Pred ulazak u poslednjih 10. minuta Partizan je imao i 13 poena zaostatka (59:72), ali je sa 4 uzastopna poena uspeo da četrvrtinu okonča nerešenim rezultatom (21:21). Poslednju četvrtinu Partizan je počeo greškama, pa su igrači Sasrija u 33. minutu imali odlučujući plus 17 (63:80), posle kojih se pitanje pobednika nije postavljalo. Iako je najavljen, novi igrač crno-belih Džamont Gordon nije ulazio u igru, ali je po prvi put u karijeri bio u sastavu Partizana.

Četvrta četvrtina

40. minut 85:99 - Kraj meča, Partizan će kao treći u grupi u baraž Lige šampiona

38. minut 75:94 - Partizan je u opasnosti da ne pretrpi teži poraz

34. minut 68:84 - Pitanje pobednika je rešeno

33. minut 66:80 - Trojka Robinsona

33. minut 63:80 - Partizan je izgubio već dve lopte u ovoj četvrtini, što gosti koriste

Četvrta četvrtina

30. minut 63:72 - Partizan je pred kraj treće deonice, više od tri minuta bio bez koša iz igre, pa su domaći imali i plus 13 (59:72), što je najveća razlika do tada

28. minut 59:64 - Serija trojki na obe strane

25. minut 53:60 - Domaći pogađaju tri vezane trojke

24. minut 51:51 - Na krilima Pota i Vrabca i Andrića , Partizan je izjednačio

21. minut 44:51 - Pot je ubacio prve poene u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 42:51- Partizan je kažnjen za lošu odbranu posebno kada je u pitanju šut za tri poena (7 od 9 trojki domaći tim je ubacio u drugom kvartalu)

18. minut 35:45 - Sasari je prvi put imao plus deset

16. minut 27:35 - Dok Partizan muku muči sa napadom, Sasari je ubacio već 5 trojki

13. minut 24:27 - Druga trojka za Stipčevića

11. minut 24:22 - Stipčević je pogodio trojku za domaće, a Pot dvojku za Partizan

Druga četvrtina

10. minut 22:19 - Ekipe su u prvih deset minuta igrale u serijama

10. minut 18:19 - Sasari je poveo posle trojke Savanovića

7. minut 18:12 - Posle dve trojke Andrića, sada je van linije 6,75 pogodio i Birčević

5. minut 10:7 - Posle gotovo 5 minuta Sasari postiže poene iz igre

5. minut 10:3 - Posle trojke Andrića Partizan je postigao deset uzastopnih poena

4. minut 6:3 - Partizan je u seriji 6:0

2. minut 0:3 - Lejsi je pogodio trojku za domaće

Prva četvrtina

Partizan je obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja i nalazi se na trećem mestu grupe E sa osam pobeda i pet poraza. Partizan će u Italiji igrati bez Hečera, Marinkovića, Veličkovića i Lukovića, ali sa oporavljenim Robinsonom kao i debitantom Gordonom. "Činjenica je da smo obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja, tako da će neki od igrača dobiti više minuta na terenu. Naš protivnik je veoma iskusan tim, sa mnogo igrača koji su sposobni da postignu puno poena svake večeri. Mi moramo da igramo organizovano i da imamo kontrolu utakmice, kako bismo sebe doveli u situaciju da dođemo do pobede", rekao je trener Džikić za klupski sajt.U Beogradu su ostali ključni igrači Partizana ali će šansu dobiti novo pojačanje Džamont Gordon kao i oporavljeni Frenk Robinson. "U narednih mesec dana nas očekuje veoma težak raspored i mi moramo pronaći način da se sa time nosimo na najbolji mogući način. Teški protivnici, utakmice na gostujućem terenu, naši problemi sa povredama, sve su to veoma važne stvari o kojima smo razmišljali kada smo pravili plan za naredni mesec", objasnio je Džikić. U prvom duelu dva tima Partizan je poražen 87:88 posle produžetka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track