Majami izborio majstoricu

Lebron Džejms brojao do 45

Majami izborio majstoricu

Košarka -
Sedmi meč finala Istočne konferencije NBA lige, koji će se igrati u noći između subote i nedelje u Majamiju.

Košarkaši Majamija pobedili su Boston 98:79 i tako izborili odlučujući sedmi meč finala Istočne konferencije NBA lige, koji će se igrati u noći između subote i nedelje u Majamiju.

Gosti sa Floride su bukvalno od prvog minuta nametnuli paklen ritam. Lebron Džejms je još jednom na najbolji način potvrdio zvanje najkorisnijeg igrača lige, odigravši jednu od od najboljih plej of partija u poslednjih nekoliko godina. Prvo poluvreme Majami je dobio 55:42 a Džejms je ubacio 30 poena.

U nastavku meča Seltiksi su došli do daha i u jednom trenutku su prišli na 10 poena zaostatka. Majami je još jednom mini serijom vratio na sigurno prednost. Pol Pirs je odigrao jednu od najlošijih partija u plej ofu uopšte ubacivši samo 9 poena uz šut 4/18. Ako tome dodamo da je i najbolji u redovima Bostona, Redžon Rondo (21p, 10as) imao čak 7 izgubljenih lopti, jasno je koliki nivo agresije u odbrani su pokazali igrači Hita.

Džejms je meč završio sa 45 poena, 15 skokova i 5 asistencija, uz sjajan procenat šuta (19/26). Uz takav učinak za pobedu je bila dovoljna i mala pomoć Dvejna Vejda (17p) i Marija Čalmersa (9p). Na drugoj strani uz Ronda jedini učinak vredan pomena imali su Kevin Garnet i Brendon Bas sa po 12 poena.

Oklahoma je pobedom nad San Antonijom 4:2 u seriji kao šampion Zapada izborila pravo učešća u velikom finalu NBA lige.

http://www.youtube.com/watch?v=n3qM8pvnfo8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track