DŽABA ZVEZDINO OBJAŠNJENJE O TENKU: Hrvati nastavljaju po svom, prave se blesavi
Foto: Saša Pavlić

Bura se ne stišava

DŽABA ZVEZDINO OBJAŠNJENJE O TENKU: Hrvati nastavljaju po svom, prave se blesavi

Košarka -

Pošto su iz košarkaškog kluba Crvena zvezda izdali saopštenje u kome su objasnili da sporan transparent na meču Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa na kojem je nacrtan tenk, nema veze sa politikom.

Hrvatskim medijima to obrazloženje nije bilo dovoljno, pa su ponovo u svom nepomirljivom tonu odgovorili Zvezdi.

U drugom odgovoru na ovaj slučaj neki hrvatski mediji navode da se klub Crvena zvezda, kako su rekli, pravi blesav, ponovo spominjući Vukovar i duhove rata od pre više od dve decenije i sportske događaje prebacuju na politički teren.

Da podestimo, hrvatski mediji su zatražili od Evrolige da se Crvena zvezda izbaci iz takmičenja jer su njeni navijači uoči utakmice protiv Panatinaikosa iznad transparenta sa natpisom "Vukovar" istakli zastavu na kojoj je nacrtan tenk.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Povodom svih tih dešavanja, oglaiso se i klub sa Malog Kalemegdana saopštenjem u kome je jasno objasnio da je to transparent koji ima drugačiju simboliku.

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom proradila 'Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama EL kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva, i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija. Slogan je takođe povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gde se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ne želimo na bilo koji način da se ponovo bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom", saopštio je Davor Ristović.

foto: KK Crvena zvezda
foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Koliko je kilometara presla Zvezda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track