Trans u Pioniru
Foto: KURIR

Delije pomogle

Trans u Pioniru

Košarka -
Zvezda pobedila u derbiju tek kad su se na utakmice vratili najverniji navijači

Trka se nastavlja!Košarkaši Crvene zvezde, pobedom nad Partizanom od 68:56, izjednačili su u finalnoj seriji Superlige na 1:1, a svi igrači su složni da velike zasluge pripadaju Delijama, koji su napravili odličnu atmosferu. Najbolji košarkaš crveno-belih u prva dva meča Omar Tomas priznao je da nikad nije igrao u takvom ambijentu.- Bilo je neverovatno. Nikad nisam igrao u takvom ambijentu i teško možeš da izgubiš kad imaš takvu podršku sa tribina. Oni te guraju napred, jednostavno ne možeš da ne pobediš. Nadam se da ćemo im vratiti titulom, jer su to i zaslužili - kazao je Tomas.Košarkaš crveno-belih poručio je da će nastaviti da proslavlja koševe na originalan način.- Što se tiče gestikulacija, imam ih još u rukavu, ali to neću pokazati u sledećem meču, već kad mi budemo domaćini u četvrtom duelu - završio je Tomas.Košarkaš Partizana Danilo Anđušić istakao je da ništa nije gotovo i da će naredni duel biti sasvim drugačiji.- Očekujem podršku naših navijača u narednom okršaju i da ćemo uz njih odigrati mnogo bolji duel. Naravno da verujem u pobedu, ali to moramo da dokažemo na parketu - istakao je Anđušić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić

Četvrta pobedaTrener Crvene zvezde Svetislav Pešić u petak je pobedom nad Partizanom stigao do četvrte pobede u međusobnim okršajima. Kariju je ovo prvi trijumf u ovoj sezoni, dok je preostala tri ostvario 2008. godine, kad je prvi put vodio Zvezdu. I tada su crveno-beli i crno-beli igrali finale našeg prvenstva, a slavio je Partizan sa 3:2.

Kariju stradale pantaloneTrener Crvene zvezde Svetislav Pešić imao je nesvakidašnji peh u drugom meču finalne serije protiv Partizana. Kariju su se početkom drugog poluvremena pocepale pantalone, ali to ga nije omelo da istim žarom vodi duel i problem ostavi po strani. Pešić je čak je i na konferenciju za štampu došao u pocepanim pantalonama pošto, očigledno, nije računao na takav maler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track