SRBIN IZAZVAO ZEMLJOTRES U AMERICI: Divac objasnio zašto je oterao najboljeg igrača
Foto: AP

Epicentar u Sakramentu

SRBIN IZAZVAO ZEMLJOTRES U AMERICI: Divac objasnio zašto je oterao najboljeg igrača

Košarka -

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac objasnio je svoj potez kojim je šokirao Ameriku - slanje Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi.

Dugogodišnji lider Kingsa Kazins karijeru nastavlja u Nju Orleansu, a sa njim je krenuo je i Omri Kaspi, dok su u suprotnom smeru krenuli Badi Hild, Lengston Galovej i Tajrik Evans, koji je ranije već igrao za Sakramento. U ovom trejdu Kingsi su dobili i pikove Pelikansa u prvoj i drugoj runde na ovogodišnjem draftu.

I dok su se sumirali utisci sa Ol-stara, Amerikom je kao bomba odjeknula vest o Divčevom potezu.

"Došlo je vreme za promene, a mislim da je ovo najbolji pravac za klub", rekao je Divac.

Nije tajna da Kazins više nije bio zadovoljan u Sakramentu.

"Pobede počinju sa kulturom i karakterom. S obzirom na to da će predstojeći draft biti jedan od najjačih u poslednjoj deceniji, ovaj trejd će nam omogućiti da stvorimo talentovan i snažan roster", dodao je Divac.

Srbin se zahvalio Kazisnu na svemu urađenom u Sakramentu i poželeo mu mnogo uspeha u novoj sredini.

"Navijači u Sakramentu su najbolji na svetu, a mi smo posvećeni tome da napravimo tim na koji će Sakramento biti ponosan", zaključio je Vlade Divac.

Na osnovu izjava agenta Jarina Akana, Kazins nije bio srećan zbog ovakve odluke Divca.

"Razgovarao sam sa vlasnikom Kingsa i menadžerom kluba Divcem o budućnosti Demarkusa u Sakramentu i obojica su me uveravali da ga smatraju igračem koji će obeležiti budućnost kluba. Na kraju, da ne bi ispalo da lažem, Divac je dao i zvaničnu izjavu. Toliko o tome koliko vredi njegova reč".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track