KUP MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Košarkašice Radivoja Koraća drugi finalista, protiv Zvezde za trofej
Foto: Košarkaški Savez Srbije

Crveno-bele brane trofej

KUP MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Košarkašice Radivoja Koraća drugi finalista, protiv Zvezde za trofej

Košarka -

Košarkašice Radivoja Koraća drugi su finalista Kupa "Milan Ciga Vasojević", pošto su više nego ubedljivo savladale Vrščanke.

Košarkašice Radivoja Koraća odlično su otvorile utakmicu i serijom 10:0 povele sa 16:8 u osmom minutu. Najveću prednost Beograđanke su imale na kraju prve četvrtine posle poena Turudićeve – 20:11.

U drugoj deonici Vrščanke su se znatno popravile, pa i prišle na 24:22 posle serije 7:0 u 16. minutu. Međutim, Korać je odgovorio serijom 9:0 i na veliki odmor otišao sa plus 11 – 33:22.

Na početku treće četvrtine Korać je poveo 37:22, ali se Vrščanke nisu dale pa su mini serijom 6:0 smanjile na 37:28, a onda u 27. minutu i na 43:34. Ipak, Korać je preko odlične Turudićeve kontrolisao rezultat i držao dvocifrenu razliku, pa je na poslednji odmor otišao sa kapitalnih 57:40.

Beograđanke su odličnu igru prikazale i u uvodnim minutima poslednje četvrtine, kada su pogađale sa svih pozicija i u 34. minutu imale najvećih „plus 31“ – 71:40, kada je pitanje drugog finaliste i definitivno bilo rešeno.

Ekipa trenera Miloša Pavlovića u nedelju od 16.00 časova u velikoj dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu boriće se za trofej sa Crvenom zvezdom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track