FINALE KOŠARKAŠICA: Radivoj Korać za četvrtu uzastopnu titulu, Crvena zvezda za prvu posle 13 godina
Foto: Kosarka24.rs

Počinje finalna serija

FINALE KOŠARKAŠICA: Radivoj Korać za četvrtu uzastopnu titulu, Crvena zvezda za prvu posle 13 godina

Košarka -

Finalna serija plej-ofa Ženske košarkaške lige Srbije, u kojoj će se za titulu boriti košarkašice Radivoja Koraća i Crvene zvezde, počinje danas.

Prvi meč na programu je 1. aprila od 18.00 časova u dvorani „Šumice“, a domaćin je ekipa Radivoja Koraća.

– Finale je, samo po sebi, poseban motiv – konstatuje trener Koraća Miloš Pavlović. – Imamo šansu da četvrti put zaredom osvojimo titulu. Mislim da će biti najteže do sada. Ekipa Crvene zvezde je dugo na okupu, zajedno sa trenerom, uz pojačanja koja su doveli na pozicijama koje su im bile slabije, rival su za svaki respekt i mislim da je uloga favorita na njihovoj strani. Daćemo sve od sebe da pred našom publikom u subotu otvorimo finalnu seriju pobedom – poručuje Pavlović.

I šef stručnog štaba Crvene zvezde Dragan Vuković smatra da će finalna serija biti kvalitetna i neizvesna.

– Očekuje nas teška serija sa ekipom koja je kroz sezonu pokazala najviše i završila na prvom mestu. Mi smo završili ligu kao drugoplasirani tim i mislim da je pred nama pravo finale. Obe ekipe su mlade, pune energije i željne da pokažu koliko vrede, sa dosta reprezentativki u mlađim kategorijama koje su budućnost naše ženske košarke. Dobra igra u finalu Kupa ništa nam ne znači jer je ovo nova priča, mada nam daje dodatni motiv da napravimo dobar rezultat – kaže Vuković.

Finale plej-ofa se igra na tri dobijene utakmice. Drugi meč u kome je domaćin Crvene zvezda na programu je u sredu 5. aprila 2017. u dvorani „Basket siti“ od 19.00. Treća utakmica je 8. ili 9. aprila, ponovo u „Šumicama“, eventualna četvrta 12. aprila i peta 19. aprila 2017.

Crveno-bele čekaju titulu 13 godina. Ove sezone su u tri međusobne utakmice dva puta bile bolje od rivala. Poslednji put, Zvezda je pobedila Korać u finalu nacionalnog kupa Milan Ciga Vasojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track