Najnovije vesti

(VIDEO) PEH ZA BASKETAŠE: Novosađane povreda sprečila da naprave bolji rezultat
Foto: Aleksandar Kamasi

Počela sezona

(VIDEO) PEH ZA BASKETAŠE: Novosađane povreda sprečila da naprave bolji rezultat

Košarka

Basketaši Novog Sada počeli su sezonu učešćem na Čelendžeru u Nanjingu, gde ih je peh sprečio da ostvare bolji rezultat.

Takmičenje prvog dana donelo je vrhunske rezultate, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović nadigrali su redom Šandong (21-19), Šangaj Nort (22-6) i Jiangsu Ist (18-14) za prvo mesto u grupi i derbi sa Saskatoonom u četvrtfinalu.

Ipak, peh iz prvog dana je ostavio ekipu bez dovoljno daha za tempo protiv odličnih Kanađana, koji su trijumfovali sa 21:15.

- Savić je izvrnuo zglob prvog dana u grupi i bili smo prinuđeni da igramo bez njega. Sa trojicom ipak nismo mogli da se izborimo sa Kanađanima, okrenućemo se novim turnirima i izazovima - rekao je posle turnira Bulut.

Do trofeja su došli Zemunci sjajnom pobedom nad Ljubljanom u finalu sa 21-16, a Saskatoon je od Slovenaca izgubio u polufinalu sa 19-16.

Uskoro počinje i kampanja za najspektakularnijeg igrača, a Bulut je jednim vrhunskim kros-overom već istakao kandidaturu za priznanje koje brani iz 2016.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJBOLJI BASKETAŠ SVETA EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Mislili su da je zaj.bancija a mi smo pokorili planetu

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...