EVROPSKI VELIKAN PRED GAŠENJEM: Cibona nestaje 1. juna
Foto: ABA Liga

EVROPSKI VELIKAN PRED GAŠENJEM: Cibona nestaje 1. juna

Košarka -

Aleksandar Petrović, selektor hrvatskih košarkaša, alarmirao je javnost rekavši da se bliži kraj Cibone ako novac ne počne da se isplaćuje poveriocima.

„Već dva meseca klub ne ispunjava obaveze i ukoliko se nešto ne učini klub će otiću u stečaj. Jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Imam informaciju da 1. juna Cibona ide u stečaj i da Cibone kakvu smo do sada poznavali više neće biti. Neće biti više kluba sa tim imenom, grbom, bogatom istorijom. Cibona kao takva više neće postojati“, rekao je Petrović za „Večernji list“.

On je bio prilično pesimističan.

„Pesimista sam, ali ako ne možemo da spasemo Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo“.Po Zagrebu se priča da bi Cibona mogla da se fizioniše sa KK Zagrebom i da bi se klub zvao Zagreb Cibona Nova. Kad bi se to dogodilo onda bi taj klub bio dužan samo ono što u ovom trenutku duguje KK Zagreb, dok bi poverioci mogli da zaborave na Cibonine milione duga.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Petrović, koji je u klub došao 1976. godine kada je promenio ime i umesto Lokomotive postao Cibona, bio je igrač, pomoćni trener, potpredsednik i predsednik.

„Želim da pustim glas, da svi budu svesni da nestaje jedan veliki klub. Niko ništa ne plaća, a bojim se da to i jeste namera. Zato pozivam navijače da dođu i da se od Cibone oproste obučeni u nešto plavo. Druga polufinalna utakmica plej-ofa protiv Šibenika mogla bi da bude poslednja u Zagrebu, a ako ne bude, onda bi to mogla da bude neka od finalnih utakmica sa Cedevitom. Oko nas je mnogo patetike i populizma, ali ove reči to nisu. Mi smo možda, doslovno, svedoci poslednjih utakmica jednog velikog kluba i to moramo dostojanstveno obeležiti. Zar da nam umre veliki brend, da ode u stečaj, a da niko ne pusti suzu?“

U Ciboni nisu reagovali na Petrovićeve reči.

„Ne bavimo se uličnim pričama, čekamo da vidimo te izjave u pisanom obliku, pa da vidimo da li će neko reagovati na neutemeljene priče“, rekao je direktor Cibone, Domagoj Čavlović.Aleksandar Petrović, selektor hrvatskih košarkaša, alarmirao je javnost da se bliži kraj ako novac ne počne da se isplaćuje poveriocima. (24 sata.hr, Večernji list.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track