NOVA RAPSODIJA DŽENKINSA: Dinamična Zvezda slomila Mutin Dinamik!
Foto: Beta

Crveno-beli nastavili seriju pobeda

NOVA RAPSODIJA DŽENKINSA: Dinamična Zvezda slomila Mutin Dinamik!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Dinamika 87:68 (24:16, 17:13, 29:8, 17:31) u meču 7. kola Superlige Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins, koji su postigao 18 poena, dok je Nejt Volters ubacio 16. U poraženoj ekipi istakao se Bruks sa 18 poena.

Utakmica je odigrana pred nešto manje od hiljadu gledalaca. Crvena zvezda je lako stekla prednost u prvom poluvremenu, a meč je praktično rešen u trećoj četvrtini koju je domaći tim dobio 29:8. Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa vođstvom od 70:37. Dinamik je uspeo da se približi na 70:51, ali su crveno-beli mirno meč priveli kraju i zasluženo su stigli do nove pobede.Crvena zvezda je prva na tabeli sa sedam pobeda, dok Dinamik ima skor od tri trijumfa i četiri poraza.Crveno-beli će u narednom kolu, 18. maja na svom terenu igrati sa Spartakom, dok će Dinamik gostovati Borcu.TOK UTAKMICE40. minut - Nova pobeda Crvene zvezdeCrvena zvezda je stigla do nove pobede. Crveno-beli su slavili sa 87:68.

37. minut - Crvena zvezda na plus 15Dinamik je zaigrao angažovanije u poslednjoj četvrtini, a crveno-beli na tri minuta pre kraja imaju +15 (77:62).34. minut - Dinamik smanjuje prednost ZvezdeCrvena zvezda bez poena u prvih 4 minuta poslednje četvrtine. Dinamik je smanjio prednost Zvezde na 70:51, a seriju gostiju prekinuo je Simanić za 72:51IV četvrtina30. minut - Dinamik pred katastrofomKošarkaši Crvene zvezde pojačali su tempo u finišu treće četvrtine, a prednost domaćeg tima raste iz minuta u minut. Zvezda u poslednju četvrtinu ulazi sa vođstvom od 70:37.24. minut - Tajm-aut DinamikaTrener Dinamika Miroslav Nikolić zatražio je tajm-aut, pošto je Crvena zvezda povela 53:3122. minut - Najveća prednost Crvene zvezde u dosadašnjem toku utakmiceCrvena zvezda je agresivno ušla u treću četvrtinu, a crveno-beli u 22. minutu vode 48:29.III četvrtina20. minut - Zvezda posle prvih 20 minuta vodi 41:29Crveno-beli su u finišu druge četvrtine prvi put na utakmici stigli do dvocifrene prednoti, 41:29. U domaćem timu u prvom poluvremenu najbolji je bio Dženkins sa 11 poena. Kod gostiju, Bruks i Lazić su ubacili po osam13. minut - Crvena zvezda održava vođstvoCrvena zvezda sigurnom igrom održava vođstvo. Domaći vode 29:20II četvrtina

10. minut - Zvezda je prvu četvrtinu dobila rezultatom 24:16U domaćem timu posle prvih 10 minuta briljirali su Dženkins koji je postigao 7 i Bjelica sa 5 poena.9. minut - Crvena zvezda ubedljivo vodi 22:136. minut - Crvena zvezda održava vođstvoCrvena zvezda održava vođstvo. Crveno-beli vode 15:12.4. minut - Dinamik smanjuje na 8:7Dinamik je uspeo da se vrati u igru i da u 4. minutu smanji prednost domaćeg tima na 8:7.2. minut - Zvezda vodi 5:0Crveno-beli su poenima Dženkinsa poveli 5:0 u drugom minutu.

1. minut - Utakmica je počelaTOK UTAKMICETrener košarkaša Dinamika, Miroslav Nikolić, rekao je da će se njegova ekipa boriti i da će pokušati da izgubi sa što manjom razlikom od Crvene zvezde. Nikolić je izjavio da je svestan razlike u kvalitetima ali i da njegova ekipa može prijatno da iznenadi."Zvezda je ubedljivo najjača u ovoj ligi, ali borićemo se. Trudićemo se da sa što manjom razlikom izgubimo. Naravno, moj lični stav je uvek pobeda. Kada moja ekipa jako odigra odbranu može svašta da se desi. Ovo je pre svega škola košarke, ali ne menjamo ambicije. Borićemo se da budemo među četiri najbolje ekipe", rekao je Nikolić.Krilo crveno-belih, Nemanja Dangubić, rekao je da je Dinamik tim sa kvalitetom i pozvao saigrače na oprez."Moramo da budemo oprezni protiv ekipe Dinamika, tima koji je u prethodnim kolima pokazala da ima kvalitet da odigra vrlo dobre mečeve i protiv timova koji su nastupali u ABA ligi", rekao je Dangubić za sajt kluba."Mi želimo da nastavimo pobednički niz i ostanemo prvi na tabeli. Međutim, moramo da odigramo angažovano i koncentrisano, ako želimo nove bodove", rekao je Dangubić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Pet činjenica koje niste znali o treneru Zvezde!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track