(VIDEO) GOLDEN STEJT U FINALU NBA LIGE: Voriorsi počistili San Antonio sa nulom
Foto: AP

Prošli u veliko finale

(VIDEO) GOLDEN STEJT U FINALU NBA LIGE: Voriorsi počistili San Antonio sa nulom

Košarka -

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su noćas u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije pobedili San Antonio sa 129:115 i eliminisali ga sa 4:0.

Golden Stejt je postao prva ekipa u istoriji NBA lige koja je počela plej-of skorom 12:0, odnosno koja je stigla do velikog finala bez poraza.

Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 36 poena, pet skokova i šest asistencija, a dobru partiju prikazao je i Kevin Durent sa 29 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Drejmond Grin postigao je 16 poena, uz osam skokova i osam asistencija, Jan Klark 12 poena, a Klej Tompson 10 poena i šest skokova.

'Skor od 12:0 je sjajan, ali to ne znači ništa pred finalnu seriju, to nam je jasno', rekao je Kari.

U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Kajl Anderson sa 20 poena i šest skokova, Manu Djinobili postigao je 15 poena uz sedam asistencija, Peti Mils dodao je 14 poena, a Pau Gasol 14 poena i devet skokova.

Golden Stejt je tokom četvrte utakmice imao i 22 poena prednosti, sedam minuta pre kraja Spursi su došli na 94:108, ali nisu uspeli više od toga da urade.San Antonio je vodio samo jednom, na početku utakmice.

Voriorsi su se treći put uzastopno plasirali u finale NBA lige i čekaju pobednika duela aktuelnog šampiona Klivlenda i Bostona. U tom duelu Klivlend vodi sa 2:1.

'Sjajno je biti jedan od dva preostala tima, videćemo kako će biti', rekao je Durent.

U ekipi San Antonija starter je bio Manu Djinobili, koji bi mogao da napusti klub, ili čak da završi karijeru.

'Počeli smo sa njim iz poštovanja. To je bio razlog. Pre utakmice razmišljao sam da li bi ovo bila poslednja utakmica u kojoj je igrao i nisam želeo da propustim priliku da mu odam počast pred domaćim navijačima, za svu nesebičnost koju je prikazivao svih ovih godina', rekao je trener San Antonija Greg Popović.

Djinobili je rekao da je Golden Stejt zasluženo osvojio titulu šampiona Zapadne konferencije.

'Ovo je drugi put u 15 godina da nas je neko izbacio sa 0:4, a takve serije je najlakše podneti jer znaš da si bio nadigran. Protivnik je bio bolji, u ovom slučaju, mnogo bolji od nas', rekao je 39-godišnji Djinobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track