SELEKTOR KARADŽIĆ POSLE USPEHA KOŠARKAŠICA U ČEŠKOJ: Odbrana u ovom trenutku bolja od napada
Foto: Beta

Pripreme za Evropsko prvenstvo

SELEKTOR KARADŽIĆ POSLE USPEHA KOŠARKAŠICA U ČEŠKOJ: Odbrana u ovom trenutku bolja od napada

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Karlovim Varima, posle čega su od selektora Stevana Karadžića igračice dobile dva slobodna dana.

Karadžić je preneo utiske sa turnira koji je služio kao provera pred Evropsko prvenstvo, koje će se takođe održati u Češkoj.

– Ovaj turnir je bio idealna provera šta smo uradili do sada, jer su protivnici prema kvalitetu bili adekvatni za ovaj deo priprema. Iskoristio sam te tri provere u Karlovim Varima da dam šansu svim igračicama, pored utisaka sa treninga vidim kako izgledaju i na terenu, na utakmici… Generalno, zadovoljan sam zalaganjem i požrtvovanjem koje su devojke prikazale… Kada je reč o samoj igri, pokazali smo neke dobre i neke stvari koje treba da popravimo, kako u odbrani tako i u napadu. U ovom trenutku, odbrana bolje funkcioniše nego napad. Ipak, s obzirom na period koji je pred nama, mislim da će napad biti sve bolji jer u dosadašnjem delu priprema, generalno, još nismo mnogo radili na šutu pošto smo tek dvedesetak dana na okupu.

Zdravstveni bilten…

– Sonja Petrović je u Češkoj doživela lakšu povredu, pa će u naredna dva-tri dana raditi prema posebnom režimu i ne bi trebalo da bude problema. Ana Dabović bi tokom nedelje trebalo da pojačava intenzitet treninga i, ako bude sve u redu, od ponedeljka bi mogla da trenira normalno, sa ekipom.

Srbija nastavlja pripreme u Beogradu, gde će 8, 9. i 11. juna odigrati tri pripremne utakmice sa reprezentacijom Japana. Ova tri meča će, ujedno, biti i finalni testovi za EP, koje počinje 16. juna.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NEVENA JOVANOVIĆ: Neće biti velikih problema da se uklopimo u sistem novog selektora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track