(KURIR TV) SVI NA KOŠARKU: Radnički za spas dece!
Foto: Nebojša Mandić

SJAJAN PROJEKAT KOŠARKAŠKOG KLUBA SA CEENOG KRSTA

(KURIR TV) SVI NA KOŠARKU: Radnički za spas dece!

Košarka -

Angažovanjem velikih imena Žarka Vučurovića i Mile Nikolić „krstaši“ žele da pokrenu mališane, da ih sklone sa ulice i odvoje od kompjutera

Sjajna ideja da se deca sklone sa ulice i odvoje od kompjutera rodila se u Košarkaškom klubu Radnički sa Crvenog krsta.

Želja i entuzijazam Gorana Kalinića primetni su na prvu loptu, a pomoć će mu stići od dva velika košarkaška imena - Žarka Vučurovića i Mile Nikolić.

- Mislimo da je došao trenutak da u beogradskoj košarci počne da se radi s mlađim kategorijama na drugačiji način. Ne opterećujemo se, kao neki drugi klubovi, stvaranjem igrača da bismo ih prodavali i da bismo tako zarađivali novac. Hoćemo da afirmišemo decu Beograda koja imaju najmanju šansu da napreduju i da se bave ozbiljnom košarkom - kaže Kalinić.

Vučurović, koji je stvorio nekoliko vrhunskih igrača, ima ideju da pokrene najmlađe.

- Kad pogledamo decu, vidimo da je odrastanje dece katastrofalno što se tiče fizičkih aktivnosti. Uz loptu, koja je primarna, treba deci omogućiti i neke dodatne aktivnosti - rekao je Vučurović, dok je prva naša košarkašica sa WNBA prstenom Mila Nikolić dodala:

- Verujem da deca ne treba prerano da se bave sportom. Glavni ciljevi su mi da moja deca budu moje naslednici, da pokušam da decu sklonim sa ulice i da budu dobri ljudi. Oni ne znaju da se igraju, a ja želim da ih naučim lepoj igri i druženju jer mislim da u životu čovek tako najviše napreduje.

Kurir / G. F.

foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track