SRPSKE KOŠARKAŠICE PRED GENERALNIM PROBAMA: Evo šta kaže selektor Karadžić o duelima sa Japanom
Foto: KSS

Pripreme za Evropsko prvenstvo

SRPSKE KOŠARKAŠICE PRED GENERALNIM PROBAMA: Evo šta kaže selektor Karadžić o duelima sa Japanom

Košarka -

Ženska seniorska reprezentacija Srbije odigraće u naredna četiri dana tri trening utakmice protiv nacionalnog tima Japana, što će ujedno našim devojkama biti i poslednje provere pred Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun 2017).

Prve dve utakmice su u četvrtak 8. juna i petak 9. juna, obe otvorene za publiku sa početkom u 19.00 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, dok je treći meč u nedelju 11. juna zatvorenog tipa.

Pred prvu utakmicu sa Japanom u četvrtak 8. juna, naša trofejna reprezentativka Dajana Butulija oprostiće se od dresa sa državnim grbom.

Ulaz na ovaj dvomeč sa Japanom je besplatan!

Selektor evropskih šampionki Stevan Karadžić očekuje zanimljive i korisne kontrolne mečeve…

– U pitanju je potpuno atipičan rival i to je ono što će biti interesantno. Japanke nemaju visinu, ali jako dobro trče, agresivne su, odlične u šutu za tri poena… Pokušaćemo da se prilagodimo takvom stilu i odgovorimo na takvu igru. Iskoristićemo ove tri utakmice da probamo sve što smo radili tokom pripremnog perioda i da se što bolje uigramo pred put u Prag. Pozivamo ljubitelje košarke da dođu na ove dve utakmice protiv Japanki, pozdrave devojke i podrže ih pred odlazak na Evropski šampionat.

Naša reprezentacija zbog problema sa povredama ponovo neće biti kompletna.

– Ana Dabović i Sonja Petrović sigurno neće igrati protiv Japana jer još rade po posebnom režimu…

Selektor Karadžić je skratio spisak za dva imena, pa u nastavku priprema računa na 14 igračica.

– Adrijana Knežević i Tijana Ajduković definitivno neće ići na predstojeće Evropsko prvenstvo. Hvala im na svom uloženom trudu. Dale su maksimum u ovom trenutku, naročito Adrijana, dok Tijana nije mogla više zbog povrede skočnog zgloba. Njihovo zalaganje i ponašanje bilo je za primer – zaključio je selektor Stevan Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track