(VIDEO) FMP NA KORAK OD FINALA: Panteri šokirali Partizan. Crno-beli moraju da pobede u Železniku!
Foto: Foto: Saša Pavlić

Čović i Radanov doneli trijumf svom timu

(VIDEO) FMP NA KORAK OD FINALA: Panteri šokirali Partizan. Crno-beli moraju da pobede u Železniku!

Košarka -

Košarkaši FMP-a iz Železnika pobedili su večeras u gostima ekipu Partizana rezultatom 96:91 (18:14, 19:26, 31:17, 28:34) u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

Drugi meč biće odigran za dva dana u Železniku. Plasman u finale izboriće ekipa koja prva dođe do dve pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Čović, koji je postigao 23 poena. Bolden je ubacio 18, a Radanov 16 poena.

U ekipi Partizana najbolji je bio Novica Veličković sa 27 poena, dok je Stefan Birčević ubacio 19.

Utakmica je trajala skoro dva i po sata, a arbitri su na ovom meču dodelili čak 66 ličnih grešaka igračima oba tima.

Drugi meč biće odigran u petak u Železniku. FMP će izboriti finale ako stigne do pobede, a u suprotnom biće odigrana majstorica u dvorani Aleksandar Nikolić. U drugom polufinalu igraju Crvena zvezde i Mega Leks. Crveno-beli vode 1:0, a naredni meč je na programu u četvrtak u Sremskoj Mitrovici. FMP je zasluženo stigao do pobede, pošto su vodili maltene ceo meč. FMP je bolje ušao u meč i već posle prve četvrtine nagovestio da može da stigne do pobede. Partizan je prvi put poveo u finišu prvog poluvremena. Crno-beli su prvih 20 minuta rešili u svoju korist 40:37. Međutim, FMP je odlično odigrao treću četvrtinu kada je stigao i do +14 (65:51). Utakmica je praktično prelomljena u korist gostiju u trećoj četvrtini. FMP je u poslednjoj četvrtini održavao prednost, Partizan je uspeo nekoliko puta da smanji razliku gostiju, ali nije uspeo da napravi preokret.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegovi košarkaši "nemaju kuda" posle poraza od FMP-a i da moraju da pobede naredne dve utakmice, iako ne očekuje da će biti lako.

"Sad nemamo kud, moramo da pobedimo dva puta i to je to. E sad, ne očekujem da bude lako. Stvarno ne očekujem da bude lako. Šta je - tu je, ne može išta da se promeni. Spremimo glave za borbu i to je to", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Džikić je naveo da je njegova ekipa promašila previše slobodnih bacanja i nije dobro skakala.

"Bez toga nismo mogli da potrčimo, a to je značajan deo igre protiv FMP-a. Neke stvari koje su se dešavale na terenu nevezano za igrače mi stvarno nisu jasne. Ne znam šta je cilj. Stvarno, u pojedinim momentima bilo je apsurdno. Ali, treba da rešimo neke stvari na terenu, pa će valjda i te neke druge stvari da budu drugačije", kazao je Džikić.

Upitan na šta konktetno misli, odnosno da li misli na sudjenje, Džikić je odgovorio: “Ne, ne daj bože”.

Partizan je u trećoj četvrtini primio 31 poen.

"Nije mi se svidela treća četvrtina. Nisu problem poeni, nego način na koji smo ih primili. Skok - faul, skok – faul, skok u napadu. Ako hoćeš da igraš za titulu, moraš da igraš čvršće. Mi znamo da oni neće da se sklone sami", rekao je Džikić.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da je njegova ekipa saterana uz zid.

"Saterani smo uz zid i moramo da reagujemo u Železniku kako bismo obezbedili treću utakmicu. Moramo da pojačamo, više da se trči. Oni su mladi momci, željni borbe i moramo da se suprostavimo tome", rekao je Veličković.

Druga utakmica polufinalne serije izmedju Partizana i FMP-a igraće se u petak od 21.00 u Železniku.

TOK MEČA 40. minut - Kraj utakmice. Pobeda gostiju! FMP je slavio sa 96:91!

39. minut - Penal završnica Penal završnica na meču Partizan - FMP. Gosti pred pobedom 38. minut - Čović trojkom praktično rešio pitanje pobednika Filip Čović je trojkom sa oko osam metara doveo FMP na korak od pobede. Gosti vode 87:79 37. minut - Prednost FMP-a uoči same završnice meča FMP održava prednost od 5 do 7 poena. Gosti pred pobedom 35. minut - Partizan se vraća Partizan na minus pet, 71:76. Partizan je uspeo da se vrati u meč 31. minut - Raste prednost gostiju FMP na plus 12. FMP posle trojke Boldena na 71:59 IV četvrtina

30. minut - Gosti sa plus 11 ulaze u poslednju četvrtinu FMP je u jednom trenutku imao i +14, 65:51. Partizan je smanjio prednost sa dve trojke Marinkovića. Međutim, Čović je trojkom sa oko devet metara ponovo doneo dvocifrenu prenost gostima, 57:68 28. minut - FMP se ne predaje FMP kažnjava sve greške Partizana. Gosti i dalje imaju dvocifrenu prednost, 60:50. FMP je mogao da ima i ubedljiviju prednost 25. minut - FMP na plus 10 Gosti ponovo na plus 10. FMP vodi 52:42. Crno-beli u prvih pet minuta drugog poluvremena postigli samo dva poena 23. minut - Nova serija gostiju FMP pravi seriju od 9:0 na početku treće četvrtine. Gosti vode 46:40, a Džikić je primoran da traži tajm-aut III četvrtina

20. minut - Partizan je dobio prvo poluvreme, 40:37 Partizan je u finišu prvog poluvremena uspeo da preokrene rezultat i da prvih 20 minuta dobije 40:37 18. minut - Crno-beli na minus dva Partizan na dva minuta pre kraja na minus dva, 34:36 16. minut - Partizan se vraća Partizan je prepolovio prednost gostiju. Večković je serijom poena uspeo da spusti vođstvo gostiju na minus 5 (29:34) 15. minut - FMP na +10 Gosti su u 15. minutu stigli do maksimalne prednosti u dosadašnjem toku meča. FMP vodi 32:22 13. minut - Raste prednost FMP-a Serija neverovatnih grešaka igrača Partizana. FMP stiže do 25:18. Džikić mora ponovo da traži tajm-aut. Trener crno-belih je besan zbog loše igre Partizana

12. minut - Gosti i dalje vode Slična igra viđena je i na startu druge četvrtine. FMP održava vođstvo.

II četvrtina 10. minut - FMP posle prve četvrtine vodi 18:14 FMP zasluženo posle prve četvrtine vodi 18:14. 8. minut - FMP održava vođstvo Crno-beli nikako da dođu do svoje igre, a gosti održavaju vođstvo

6. minut - Džikić traži tajm-aut FMP na plus 8, 14:6, a trener Partizana je primoran da traži tajm-aut

4. minut - Raste prednost gostiju FMP posle prva četiri minuta vodi 10:4. Crno-beli loši u napadu, a gosti kažnjavaju svaku grešku igrača Partizana

2. minut - FMP posle dva minuta vodi 2:0 Partizan je loše ušao u meč, a za prva dva minuta nisu uspeli da postignu nijedan poen. FMP je poveo 2:0 I četvrtina

Partizan će na ovom meču biti kompletan, jer se u tim vratio centar Uroš Luković. I ekipa

FMP-a će biti kompletna. Partizan je regularni deo sezone završio na drugom, a FMP na trećem mestu.

Plasman u finale izboriće tim koji prvi dođe do dve pobede. Drugi meč je na programu u petak u Železniku, a eventualna majstorica 11. juna u Pioniru.

U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Mega Leks, a crveno-beli vode 1:0 u seriji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Koji se igrači ovog leta vraćaju u Zvezdu iz Evrope?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track