(KURIR TV) BURA EMOCIJA KOD ZLATNE KOŠARKAŠICE: Dajana Butulija se oprostila od reprezentacije
Foto: Kurir sport

kss je darivao, saigračice grlile

(KURIR TV) BURA EMOCIJA KOD ZLATNE KOŠARKAŠICE: Dajana Butulija se oprostila od reprezentacije

Košarka -

Srpska košarkašica Dajana Butulija oprostila se od reprezentatovne karijere, a Košarkaški savez Srbije i njene bivše saigračice odlučili su da joj se na poseban način oduže za sve ono što je pružila u dresu s nacionalnim grbom.

Dajana je večeras, uoči pripremne utakmice reprezentacije sa Japanom u dvorani "Ranko Žeravica" rekla i definitivno "Zbogom" reprezentaciji.

Predsednik KSS Predrag Danilović poklonio joj je uramljeni dres sa brojem 40, a potpredsednica Ana Joković ju je darivala buketom cveća.

- Čast mi je što sam primila priznanje od Košarkaškog saveza i želela bih da im se zahvalim na tom lepom gestu. Koliko god mi je bilo zadovoljstvo da igram za reprezentaciju i predstavljam državu zajedno sa ostalim devojkama, ipak mislim da sam donela najbolju moguću odluku da završim reprezentativnu karijeru. Prelepe stvari smo uradile za žensku košarku u Srbiji i donele sreću celom narodu, to su stvari koje nikada neću zaboraviti, ali sam sad već u godinama kada treba da mislim i na druge stvari u životu – rekla je Dajana za Kurir.

Ona je sa reprezentacijom osvojila evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu prošle godine u Rio de Žaneiru. Reprezentacija će ovog meseca u Češkoj braniti evropski tron, ali bez Dajane, kao i doskorašnjeg kapitena Milice Dabović, koja se još ranije oprostila od nacionalnog tima.

- Ja ću naravno svim srcem navijati za reprezentaciju Srbije i želim im sve najbolje iako znam koliko će im biti teško da ponove rezultate koje smo postizale poslednjih godina - dodala je Dajana Butulija.

Večerašnja ceremonija izazvala je buru emocija kod Dajane, ali i njenih saigračica.

(Kurir.rs/Kurir sport, Anja Vukašinović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto navijači Partizana nisu ove godine slavili titulu prvaka Evrope?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track