Džikić: Ne planiram da podnesem ostavku
Kurir, Foto: Saša Pavlić

Trener Partizana posle debakla od fmp

Džikić: Ne planiram da podnesem ostavku

Košarka -

Imam ugovor na još godinu dana, rekao je Džikić

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle poraza svoje ekipe u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije od FMP-a, da ne planira da podnese ostavku.

Partizan je izgubio večeras od FMP-a u Železniku sa 68:78 i tako ostao bez plasmana u finale, a trener Džikić je na konferenciji za novinare posle meča bio vrlo kratak.

"Želim da čestitam ekipi FMP-a i da im poželim dobru igru u finalu. Odlučio sam da budem vrlo kratak", rekao je Džikić.

Na pitanje novinara "šta se desilo sa igračima Partizana", Džikić je odgovorio: "Izgubili smo utakmicu... Mislim da je bilo reakcije, ali očigledno ne dovoljno".

Novinare je zanimalo i da li će Džikić podneti ostavku.

"Imam ugovor na još godinu dana... Ne planiram da podnesem ostavku", rekao je Džikić.

Trener košarkaša FMP-a Dušan Alimpijević rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom u finale Super lige Srbije.

"Šta da kažem posle jedne ovakve situacije koja je za nas...

Ne želim da degradiram kvalitet moje ekipa ovim što ću reći. FMP je vrlo kvalitetna ekipa, ali ovo jeste uspeh ravan senzaciji", rekao je Alimpijević novinarima posle meča.

"Ovo je velika satisfakcija za sve što smo uradili. Želim da im čestitam na želji da se promene, jer smo mi promenili mnogo stvari početkom Super lige.

Neke stvari smo svesno radili da bismo došli u onaj maksimum na samom kraju Super lige, odnosno plej-ofa. Momci su se ponašali fantastično", dodao je Alimpijević.

"Osećam se ponosno. Možda zvuči kao floskula, ali proveli smo mnogo sati i noći u ovoj kancelariji. Nije ni vreme ni ukusno da se izdvaja bilo koje ime. Stručni štab je fantastičan, igrači su fantastičn", rekao je trener FMP-a.

Kapiten FMP-a Filip Čović čestitao je celoj ekipi, stručnom štabu i saigračima na fantastičnoj seriji i ulasku u finale.

"FMP ovo skoro nije uradio, pogotovo protiv Partizana. Odigrali smo ne kao klinci, što jesmo, već kao pravi momci, stabilni i zreli. Preponosan sam svime što smo uradili", rekao je Čović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li će njih dvojica pobediti Vels?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track