Košarkašice spremne za duel sa Poljskom

Kvalifikacije za Evrobasket košarkašica

Košarkašice spremne za duel sa Poljskom

Košarka -
Meč se igra u subotu od 18 časova u Krošnom

Posle ubedljive pobede (88:64) nad Švajcarskom u Smederevu, najbolje košarkašice Srbije otputovale su u Poljsku gde ih u subotu od 18 časova u Krošnom očekuje duel sa domaćom selekcijom u okviru 4. kola grupe „B“ kvalfikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine.

- Igraćemo protiv iskusne, fizički dominantne i veoma kvalitetne selekcije Poljske. Pokušaćemo da smanjimo broj grešaka, izbegnemo oscilacije u igri, nametnemo naš stil i velikom borbom probamo da napravimo iznenađenje na ovom teškom gostovanju – istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Marina Mandić bila je među najzapaženijim akterima duela u Smederevu. Svesna je da će u Poljskoj reprezentaciju Srbije čeka mnogo teži posao:

- Sigurna sam da ćemo odigrati mnogo bolje nego na gostovanju u Crnoj Gori. Iskoristili smo pravo na loš dan kao što je bio slučaj na Cetinju. Verujem da će pritisak i imperativ pobede izvući ono najbolje iz nas, da ćemo velikim požrtvovanjem i agresivnošću uspeti da se uspešno suprostavimo odličnoj selekciji Poljske i da trijumfujemo ako se ukaže prilika – zaključila je Marina Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track