CRVENO-BELI DOVELI JOŠ 2 POJAČANJA: Janković i Jovanović za jači reket Zvezde
Foto: Profimedia

RADNO NA MALOM KALEMEGDANU

CRVENO-BELI DOVELI JOŠ 2 POJAČANJA: Janković i Jovanović za jači reket Zvezde

Košarka -

Posle Marka Kešelja, Košarkaši klub Crvena zvezda angažovala je još dva pojačanja - Stefana Jankovića i Nikolu Jovanovića.

Kandaski krilni centar srpskog porekla, Stefan Janković, sa crveno-belima je potpisao trogodišnji ugovor.

Janković koji je rođen 4.avgusta 1993.godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Košarkaško ime gradio je tokom univerzitetskih dana u Sjedinjenim Američkim Državama, u koje je došao iz Kanade u koju se preselio sa porodicom još 1997.godine (otac Drago je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u fudbalu).

Janković je prvo nastupao za Univerzitet "Mizuri", ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Univerzitet "Havaji" gde je u sezoni 2015/2016 ubacivao skoro 16 poena uz 7 skokova i blokadu po meču. Ti nastupi doneli su mu titulu igrača godine "Big West" konferencije.

Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima "Su Fols" i "Iri Bejhoks".

Dolaskom Srefana Jankovića Crvena zvezda dobila je izuzetno snažnog, ali i za svoju visinu preciznog igrača, koji će ojačati unutrašnju igru crveno-belih.

Nikola Jovanović igra na pozicijama krilnog centra i centra. U Crvenoj zvezdi je prošao sve mlađe selekcije, pre odlaska u SAD, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa šampionom ABA i KLS lige!

Rođen je i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, a težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Rođen je 6.januara 1994.godine, a još kao mlađi junior (2012.godine) otisnuo se u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž "USC" gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više do 1000 poena.

Za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i LA Lejkersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.

Dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja novo veliko poglavlje u Nikolinoj karijeri, a šampion ABA lige, KLS lige doveo je još jednog igrača sa srpskim pasošem željnog napretka i afirmacije na najvećoj evropskoj sceni.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdaši , vratite se na zemlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track