VIRUS OSLABIO REPREZENTACIJU: Kadetkinje otišle na Evrobasket sa 11 igračica
Košarkašice Srbije, Foto: KSS

Peh dan pre puta

VIRUS OSLABIO REPREZENTACIJU: Kadetkinje otišle na Evrobasket sa 11 igračica

Košarka -

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2001. godine i mlađe, otputovala je na Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 12. avgusta održava u Buržu (Francuska).

Izabranice selektora Zoran Tira nalaze se u grupi "C" sa selekcijama Italije, Mađarske i Rumunije.

Srpske kadetkinje u oslabljenom sastavu, sa 11 igračica otputovale su na šampionat, jer je zbog virusne infekcije dobijene samo dan uoči polaska na put u Beogradu ostala Marta Jovanović.

Još nekoliko reprezentativki oseća simptome virusa, ali se u našem stručnom štabu nadaju da će se sve oporaviti i biti spremne za prvu utakmicu protiv selekcije Italije koja je na programu u petak od 20:45 časova.

Za U16 reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj nastupaće sledeće košarkašice: Višnja Stefanović (Kraljevo), Marija Ristić (Crvena zvezda), Nadia Smailbegović (Novi Pazar), Nikolina Deurić (Crvena zvezda), Aleksandra Mužević (Radivoj Korać), Nadežda Nedeljkov (Radivoj Korać), Katarina Dešić (Crvena zvezda), Teodora Popović (Čelarevo), Tamara Čorto (Titel), Marta Mitrović (Crvena zvezda), Mona Zarić (Keravnos, Kipar).

U stručnom štabu selektora Zorana Tira nalaze se njegovi pomoćnici Dragan Ratković, Slobodan Subić i Biljana Stanković, kao i fizioterapeut Luka Jojić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Zvezda ovog leta zaradila 8,5 miliona evra?

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track