Čas košarke: Raduljica, Kešelj i Bjelica na proslavi 20 godina As Basketa
Foto: KSB

Jubilej

Čas košarke: Raduljica, Kešelj i Bjelica na proslavi 20 godina As Basketa

Košarka -

U jeku Evropskog prvenstva u košarci zakazano je veliko košarkaško druženje na platou ispred Delta sitija. Naime, povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja As Basketa, najvećeg košarkaškog kluba na Novom Beogradu, biće upriličena svojevrsna promocija igre pod obručima, a svi posetioci moći će da se oprobaju u raznim košarkaškim veštinama i osvoje brojne nagrade i poklone.

Početak je zakazan za 12 sati, kroz pokazne treninge prodefilovaće preko 300 članova ovog kluba, a kao specijalni gosti najavljeni su Miroslav Raduljica, Marko Kešelj i Milko Bjelica.

- Ponosni smo na tradiciju dugu 20 godina, ali i na igrače i trenere koji sada imaju zapažene karijere, a počeli su u našem klubu - rekao je Žarko Koprivica, nekadašnji kapiten Crvene zvezde i bivši reprezentativac koji je svih ovih godina na čelu kluba.

- Ono što je možda još važnije je činjenica da smo za sve ove godone sa ulice sklonili oko 11.000 dece koja su bavljanjem košarkom ušli u jednu zdravu priču pravilno se razvijajući kroz sport - istakao je Koprivica.

Tokom više od četiri sata programa ispred Delta sitija biće organizovan turnir u basketu 3x3, takmičenje u šutiranju slobodnih bacanja i trojki, kao i razne košarkaške igrice. Posetici će biti u prilici da se u šutu sa pola terena bore za mobilni telefon Tesla najnovije generacije a organizatori su spremili i poklone u vidu školskog pribora i slatkiša.

Kurir sport, Foto: KSB

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Evo zbog čega će Srbija sići do medalje na Evropskom prvenstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track