(KURIR TV) ŽELJKO OBRADOVIĆ PORUČIO GROBARIMA: Navijači, podržite ovaj mladi tim Partizana!
Foto: Dado Đilas

FENER BOLJI U PRIJATELJSKOM MEČU

(KURIR TV) ŽELJKO OBRADOVIĆ PORUČIO GROBARIMA: Navijači, podržite ovaj mladi tim Partizana!

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od šampiona Evrope, turskog Fenerbahčea sa 68:82 u prijateljskoj utakmici, nakon koje je trener turske ekipe Željko Obradović novinarima preneo svoje utiske.

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da je ispred mladog tima Partizana "krvav rad" i pozvao navijače da budu strpljivi.

"Hvala Partizanu na gostoprimstvu i pažnji, navijačima na dočeku, ponovo. Izuzetno mi drago što su nagradili (Miroslava) Nikolića i (Marka) Gudurića za ono što su uradili na Evropskom prvenstvu. Hvala Partizanu što se još jednom setio i uručio mi ove divne poklone", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od šampiona Evrope, turskog Fenerbahčea sa 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 14:23) u prijateljskoj utakmici.

"Bilo zadovoljstvo da igramo protiv nove ekipe Partizana, protiv mladih igrača koji imaju karakter. Ispred njih je veliki, krvav rad. Nadam se da će navijači prepoznati situaciju i dolaziti da podrže ovaj mladi tim", rekao je Obradović.

foto: Dado Đilas

Fenerbahče će u sredu igrati još jednu prijateljsku utakmicu u Srbiji, protiv Borca u Čačku.

"Inicijalna ideja bila je da posle Zadra dodjemo ovde. Javili su se ljudi iz Čačka, nisam mogao da ih odbijem, onda se javio i Zoran Janković iz Ljubljane. Imali smo praktično mini turneju. Činjenica da idem u rodni grad je veoma važna za mene, videću drage ljude. Hvala Borcu na pozivu. Na nama je uvek da probamo da ispunimo želje onih koji su nam u srcu i koji su nam prijatelji", rekao je Obradović.

foto: Dado Đilas

On je naveo situcija sa povredom srpskog košarkaša iz Fenerbahčea Nikole Kalinića "nije dobra".

"Kalinić i Bobi Dikson su i dalje povredjeni. Miruju, trebalo bi za par dana da krenu sa laganim vežbama. Nema razloga da žurimo, nećemo da ih opterećujemo dok lekarska komisija ne da zeleno svetlo", rekao je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener je o "ratu" izmedju Fiba i Evrolige rekao da će se sve znati u novembru.

"Znamo stav svih osim igrača, oni odlučuju. Uvek je najveća čast igrati za reprezentaciju, kad postoje normalni uslovi. Kad igrač potpiše ugovor stoji da ima obavezu da prisustvuje utakmicama i treninzima. Kad sam to rekao, rekao sam sve", rekao je Obradović.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track