ZBOG VISINE OTIŠAO POD OBRUČE: Goran Dragić zamalo postao fudbaler
Foto: ЕPA

Slovenac lud za loptom

ZBOG VISINE OTIŠAO POD OBRUČE: Goran Dragić zamalo postao fudbaler

Košarka -

Kao klinac je počeo da trenira fudbal u Iliriji iz Ljubljane, a kad je izrastao, okrenuo se košarci, otkriva bivši Zvezdin trener Slaviša Stojanović

Goran Dragić bio je najbolji košarkaš tek završenog EP u košarci, a malo je nedostajalo da postane fudbaler.

Ovu pikanteriju Kuriru je otkrio Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde i kućni prijatelj porodice Dragić. Goran Dragić je od malih nogu bio privržen sportu, a njegov otac Marinko gledao je da njega i njegovog mlađeg brata Zorana usmeri ka zdravom načinu života.

Duge ruke

- Goran Dragić je prvo počeo da trenira fudbal, a tek posle je zavoleo košarku. I mogu vam reći, bio je veoma talentovan. Lopta ga je slušala i hteo je da bude fudbaler. Da je nastavio da trenira, ko zna dokle bi dogurao. Očigledno je talentovan za sportove s loptom - otkriva za Kurir slaviša Stojanović i dodaje:

- Goran je počeo fudbalsku karijeru u istom klubu kao i ja, u Iliriji iz Ljubljane. Kad je ušao u pubertet, naglo je izrastao i bio znatno viši od svojih vršnjaka. Imao je duge ruke i to ga je najviše nateralo da se posveti košarci, iako i danas voli da zaigra fudbal. Ostao je u istom klubu, samo je prešao u košarkašku sekciju. Kada je napunio 17 godina, prešao je u Slovan. Sve posle toga je istorija.

Mešoviti brak

Goran Dragić je iz mešovitog braka, otac Marinko je Srbin, a majka Mojca Slovenka, bivša košarkašica. Stric mu živi u Požarevcu, a deda u Republici Srpskoj, u Zvorniku. Uvek se ponosio srpskim poreklom, pravoslavac je i svaki duži odmor koristi da poseti rodbinu u Republici Srpskoj. Govori tečno slovenački, srpski, engleski i španski. Oženjen je Majom, sa kojom ima četvorogodišnjeg sina Matea i dvogodišnju ćerkicu Viktoriju. Član je Majamija, a u NBA ligi igrao je još za Finiks i Hjuston, kao i za španske klubove Baskoniju i Mursiju.

foto: Dado Đilas

Finale kupa

LETONIJA DOBAR IZBOR

Slaviša Stojanović sjajno gura u Letoniji, drugi je u prvenstvu, a sa Rigom, koju je preuzeo u avgustu, stigao je do finala nacionalnog kupa. U polufinalu su izbacili najskuplji tim lige, vodeći Spartaks (2:1).

- Dobili smo ih posle produžetaka i sada hitamo ka peharu kupa. Igramo sa Lijepajom 18. oktobra.

Crveno-belo srce

NAVIJA ZA ZVEZDU

Goran Dragić dosad nikada nije pričao o svom navijačkom opredeljenju, za razliku od svog velikog prijatelja i mlađeg kolege iz reprezentacije Slovenije Luke Dončića, koji je od malih nogu zvezdaš.

- Goran je „delija“! Navija za Crvenu zvezdu! A za koga drugoga? Nije to tajna, znaju to svi u Sloveniji - prisetio se Stojanović.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: EPA, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dragić sa tri prsta slavio trijumf Slovenije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track