Najnovije vesti

DUDINE ZVEZDE ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA: Prihod sa oproštajne utakmice bolesnim mališanima u Beogradu i Atini
Foto: Fonet/ABA liga

VELIKO SRCE SRPSKOG TRENERA

DUDINE ZVEZDE ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA: Prihod sa oproštajne utakmice bolesnim mališanima u Beogradu i Atini

Košarka

Prihod sa oproštajne utakmice legendarnog srpskog košarkaškog trenera Dušana Ivkovića, 20. septembra u Atini između Olimpijakosa i ekipe "Dudine zvezde" namenjen je dobrotvornoj organizaciji "Dečiji osmeh" iz Grčke i Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, u Beogradu.
 

Polovina prihoda sa je otišla dobrotvornoj organizaciji "Dečiji osmeh" iz Grčke, koja je slala donacije i pomagala deci iz Srbije za vreme bombardovanja 1999. godine, dok je druga polovina upućena Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Ivković je zvanično završio karijeru 20. septembra oproštajnom utakmicom humanitarnog karaktera u Atini između Olimpijakosa, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope, i ekipe "Dudine zvezde", koju su činili igrači koje je trenirao.

Ivković, koji uskoro puni 74 godine, tokom bogate karijere vodio je mnoge klubove, poput Partizana, Arisa, Radničkog sa Crvenog krsta, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Sa državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet/ABA liga

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...