STARTUJE NAJJAČA LIGA NA SVETU: Srbija sa 5 aduta, Golden Stejt brani prsten
Foto: Reuters

početak

STARTUJE NAJJAČA LIGA NA SVETU: Srbija sa 5 aduta, Golden Stejt brani prsten

Košarka -

Nova sezona NBA lige, 72. put po redu, uz učešće petorice srpskih košarkaša startuje u noći između utorka i srede.

Starosedeocima Nikoli Jokiću (Denver), Nemanji Bjelici (Minesota) i Bobanu Marjanoviću ovog leta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta pridružili su se "rukiji" Miloš Teodosić (Los Anđeles Klipersi) i Bogdan Bogdanović (Sakramento). Malo je nedostajalo da brojka bude veća za još jedno ime, ali je Rade Zagorac dan pre starta sezone dobio otkaz u Memfisu i moraće da pronađe novu sredinu.

Prema najavama, srpska "petorka" imaće sasvim solidan prostor u svojim timovima i mesto za dokazivanje, a posebno se očekuje da Jokić nastavi sa blistavim partijama u Denveru i veliki uspon.

Na otvaranju nove sezone sastaju se dva glavna favorita Istočne konferencije, osetno pojačani Klivlend i Boston boriće se u Ohaju dva sata iza ponoći po našem vremenu, a dva i po sata kasnije očekuje se još jedan zanimljiv meč, branilac šampionskog prstena Golden Stejt igra protiv Hjustona.

Pitanje svih pitanja je ko i da li može neko da skine moćni Golden Stejt sa trona, nakon što su u prošom velikom finalu deklasirali Klivlend 4:1.

Svi već sada vide novo finale Voriorsa i Kavalirsa, s tim da će Boston, San Antonio, Hjuston i otsali pokušati da im pokvare planove i naprave iznenađenje.

Tanjug, foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko ima veći problem - Zvezda ili Arsenal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track