(VIDEO) CRNO-BELI OD OČAJA DO SJAJA: Partizan se mučio, pa ubitačnom serijom od 17:0 pregazio Igokeu
Foto: ABA Liga/Partizan

STOTKA IZABRANIKA MUTE NIKOLIĆA

(VIDEO) CRNO-BELI OD OČAJA DO SJAJA: Partizan se mučio, pa ubitačnom serijom od 17:0 pregazio Igokeu

Košarka -

Košarkaši Partizana slavili su nad Igokeom u meču 5. kola ABA lige sa 117:104.

1 / 12 Foto: ABA Liga/Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, u jednoj od najefikasnijih utakmica u istoriji ABA lige, Igokeu sa 117:104 (19:23, 31:27, 30:21, 37:33).

Partizan je predvodio Najdžel Vilijam Gos sa 30 poena i osam asistencija, uz šut iz igre od 80 odsto. ; Pobedi su doprineli i Patrik Miler sa 23 poena, pet skokova i 11 asistencija, Djoko Šalić sa 16, Mihajlo Andrić postigao je 15, a poen manje Vanja Marinković.

Najbolji u ekipi Igokee bio je Dorel Rajt sa 34 poena. Vuk Radivojević, Aleksandar Ponjavić i Marko Ljubičić postigli su po 13 poena.

foto: ABA Liga/Partizan

Utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić" prisustvovao je i novi igrač Partizana Samardo Samjuels.

Partizan je vodio na početku, ali je Igokea predvodjena Rajtom i serijom na kraju prve i početkom druge četvrtine preokrenula, a zatim je stekla i devet poena prednosti. Crno-beli su posle toga zaigrali bolje i "trojkom" Marinkovića izjednačili na 50:50 na poluvremenu.

Igokea je u trećoj deonici vodila sa 68:63, a Partizan je posle toga serijom od 17:0 otišao na 80:68. Seriju domaćih prekinuo je Vajt, 30 sekundi pre kraja treće četvrtine.

foto: ABA Liga/Partizan

Partizan je držao prednost "trojkama" Andrića (88:74) a u jednom trenutku imao je i 15 razlike (108:93). Igokea je zatim serijom 9:0 došla na šest poena zaostatka, ali je Partizamn ipak uspeo da sačuva prednost i ostvari treću uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi.

Partizan sada ima tri pobede i dva poraza, a Igokea dve pobede i tri poraza. U šestom kolu Partizan će u petak igrati u Zagrebu protiv Cibone, dok će Igokea dočekati FMP u nedelju.

foto: ABA Liga/Partizan

TOK MEČA:

4. četvrtina

Trojka Mihajla Andrića (88:74) i publika u Pioniru je sve glasnija! Čini se da su se gosti potpuno predali, ne mogu da se sastave (94:84), dok je sa druge strane Partizan silno motivisan (101:91).

Trojka Čakarevića za 108:95! Nestvrana utakmica!

Trojka i ponjevića od strane gostiju (108:98) - publika u Pioniru uživa.

3. četvrtina

Posle pauze obe ekipe zaigrale su agresivnije! Igokea održava prednost (58:62), te Muta Nikolić uzima minut odmora. Međutim, Igokea nastavlja u sjajnom ritmu (63:68), a odna se pali Partizanova mašina i crno-beli preko Vilijams-Gosa stižu do preokreta (70:68).

Vilijams Gos blista na ovom meču, foto: ABA Liga/Partizan

Miler uvećeva prednost domaćeg tima (72:68), a onda ima i slobodna bacanja - precizan je oba puta (74.68).

Partizan nastavlja odličnu seriju na krilima Amerikanaca (serija 13:0) - 76:68!!!!

Partrik Miler sjajan protiv Igokee, foto: ABA Liga/Partizan

Crno-beli Amerikanci nastavljaju sa odličnim partijama i samo uvećevaju prednost domaćeg tima (80:68) - serija Partizana je sada 17:0!!

2. četvrtina

I u nastavku igre Rajt ne popušta, igra odličnu košarku i samo sipa poene (24:30). Crno-beli nastavljaju da prave greške, nekoliko promašaja, a onda Aranitović konačno pogađa koš. Partizan se primakao na tri peona razlike (31.34) što je nateralo trenera Igokee da uzme minut odmora.

Ponjavić pogađa trojku (31:37), a onda i Vašington (31:40) - to je bio znak da Muta Nikolić uzme tajm-aut. Usledio je odgovor - Vanja Marinković pogađa trojku (34:40).

Novica Veličković je siguran oba puta sa linije za slobodna bacanja (43:44) čime su crno-beli blizu preokreta. Odlična blokada Vanje Marinkovića i onda sjajna kontra Partizana koji preko Milera stiže do izjednačenja (45:45).

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

1. četvrtina 19:23

Košarkaši Igokee su krenuli silovito i preko Donalda Rajta stižu do prvih poena, ali domaći tim ne dozvoljava da se puno razigraju i već u prvim minutima stiču prednost (5:4), koji odličnom trojkom uz zvuk sirene uvećava Andrić (8:4).

Usledila je serija grešaka sa obe strane, da bi Rajt uzeo stavr u svoje ruke i sam polako istopio prednost domaćeg tima (19:23).

21.00 - Izuzetno slaba poseta u Pioniru na meču Partizana i Igokee

20:58 - Igrači se uveliko zagrevaju za početak utakmice

Igrači izlaze na teren..., foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Partizan će u 5. kolu ABA lige pred domaćim navijačima ugostiti Igokeu. Oba tima u regionalnom takmičenju do sada su ostvarila polovičan skor - po dve pobede i poraza.

Trener Partizana Miroslav Nikolić kaže da bi im trijumf na meču protiv ekipe iz Aleksandrovca mnogo značio.

"Igokea u dosadašnjem toku sezone igra jako dobro, bolje nego što njihov skor pokazuje. Imaju odlične igrače, jakog stranca na poziciji četiri i veoma su opasni, što su uostalom i pokazali protiv Cedevite i Budućnosti. Mi ćemo im se suprotstaviti našom mladošću i agresivnošću u obe faze igre. Nama je ova utakmica jako važna, mnogo timova ima isti skor kao i mi i pobeda bi nam mnogo toga donela", naveo je Nikolić.

Trener KK Partizan Miroslav Nikolić, foto: Dado Đilas

Partizan i Igokea već su odmerili snage ove sezone, a Vanja Marinković kaže pred novi duel da to ne znači mnogo.

"U predsezoni smo se sa Igokeom sastali dva puta i skor je 1:1, ali od tada smo se pojačali i oni i mi, tako da će ova utakmica biti nešto sasvim drugo. Pokazali su dobru formu, pokazali su da mogu svakoga da pobede i mi ćemo morati da pružimo svoju najbolju partiju do sada, ako mislimo da dođemo do pobede", istakao je Marinković.

Košarkaš Partizna Vanja Marinković, foto: ABA liga

Trener gostiju Dragan Bajić navodi da je bez obzira na dosadašnje rezultate Partizan uvek favorit kod kuće.

"Partizan je tim koji je pred svojom publikom sigurno favorit i protiv jačih ekipa nego što smo mi. Imaju svoju određenu snagu i taj tim iz kola u kolo igra sve bolje. Ono na šta treba da obratimo pažnju je njihova igra u tranziciji igra, a pogotovo na njihovu dvojicu Amerikanaca koji vuku dobro loptu po čitavom terenu, prepoznaju igru i znaju da kazne protivnika u ranoj fazi napada. Mi moramo da se skoncentrišemo na odbranu, jer nije na nivou na kojem želim da bude. Nadam se da će moji igrači pozitivno odreagovati nakon poraza na domaćem parketu od ekipe MZT i ako nam se ukaže šansa da pokušamo da iznenadimo Partizan u Beogradu", naveo je Bajić.

Meč između Partizana i Igokee na programu je u subotu od 21 čas u dvorani "Aleksandar Nikolić".

kurir.rs / kurir sport

foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track