PRE ARSENALA, SVI NA BAMBERG Crveno-beli u glas: Delije, pomozite!
Foto: Fonet

NOVI DUEL SRPSKOG I NEMAČKOG ŠAMPIONA

PRE ARSENALA, SVI NA BAMBERG Crveno-beli u glas: Delije, pomozite!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak ekipu Brose Bamberga od 18 časova u "Kombank areni" u utakmici 5.kola Evrolige..

Biće to novi dule šampiona Srbije i Nemačke, nakon dva uzbudljiva meča u prethodnoj sezoni, prvoj u novom formatu Evrolige.

Ovaj meč predstavljaće i povratak Luke Mitrovića nekadašnjeg kapitena crveno-belih u Beograd, ovoga puta kao igrača Brose Bamberga.

Nemačka ekipa koju i ove sezone predvodi italijanski trener Trinkijeri, kao i Crvena zvezda značajno je izmenila svoj sastav, ali je tim sa severa Nemačke u prethodne dve runde zabeležio dve pobede.

"Posle lošeg starta, ekipa Bamberga zabeležila je dve uzastopne pobede u Evroligi. U svom rosteru imaju 5-6 igrača koji igraju na pozicijama 1 i 2, počev od Zisisa preko Hikmena do Heketa. Svi mogu biti organizatori igre. Ekipa je kompletirana dovođenjem Rajta iz Igokee i sada je tu sastav sa više od 12 dobrih igrača", hvali narednog rivala trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Ipak, mladi stručnjak veruje u svoje adute.

"Sa druge strane, naše šanse za pobedom se povećavaju kada igramo kući u atmosferi koju imamo. Ovde kada imamo pune tribine, definitivno nikome nije lako! Verujem i da će Luka Mitrović, sjajan čovek i košarkaš, bivši kapiten Crvene zvezde pokušati svojim saigračima da dočara šta ih očekuje ovde, i zato nam je vrlo, vrlo važno da odziv naših zvezdaša bude dobar i da imamo atmosferu koja će nam pomoći da dođemo do nove pobede. Kao što sam najavio, Pere Antića neće biti u sastavu, ostali momci su spremni", dodao je trener crveno-belih.

Milko Bjelica je sjajno otvorio novu sezonu, a jedan od najiskusnijih u timu Crvene zvezde takođe se posebno osvrnuo na ambijent i podršku sa tribina:

"Ekipa Bamberga se podigla nakon početnih poraza u Evroligi, zabeležili su dve pobede, u međuvremenu su se pojačali dovođenjem Amerikanca Rajta, to je tim sa mnogo kvalitetnih pojedinaca, vođen od strane trenera Trinkijerija koji je u Nemačkoj već neko vreme. Sa te strane nema dileme da nas očekuje teška utakmica, igramo na našem domaćem terenu, ali da bi bio pravi 'domaći' teren potrebna nam je podrška sa tribina, atmosfera u kojoj se malo ko snalazi. Želimo da pružimo partije kao u prethodnih nekoliko kola, i nastavimo u dobrom ritmu" rekao je Milko Bjelica.

Kapije "Arene" biće otvorene u 16 časova, utakmica se igra od 18 sati, pa će svi simpatizeri i zaljubljenici u crveno-belu boju imati sasvim dovoljno vremena da stignu svojim kućama i prate meč Lige Evrope Arsenal – Crvena zvezda.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto je meč u Londonu utakmica decenije za Zvezdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track