BOGDAN BOGDANOVIĆ JOŠ U ČUDU: Nisam umeo da tražim tajm-aut
Foto: Reuters

Prvi utisci Srbina o NBA ligi

BOGDAN BOGDANOVIĆ JOŠ U ČUDU: Nisam umeo da tražim tajm-aut

Košarka -

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović priznaje da se najjača liga sveta mnogo razlikuje od evropskih takmičenja

Bogdan Bogdanović imaće trnovit put da postane treći “srpski kralj” u Sakramento Kingsima!

Ruki sezona reprezentativca Srbije zasad ide solidnim tokom, mada klub iz Kalifornije beleži očajne rezultate. I samo Bogi, kako su ga Ameri prozvali, priznaje da se još nije privikao na NBA ritam i neke novine koje Evropljani ne mogu da iskuse kod kuće. Jedna od njih je i čuveno pravilo po kome igrač može da zatraži tajm-aut.

- U početku uopšte nisam imao pojma kako da ga zatražim - iskren je Bogdanović:

- Onda mi je trener objasnio da samo dođem s loptom do aut linije gde je naša klupa. Tu da dođem? Pa možda imam bolji prostor?

Bogdanu je takođe neobično i to što ima mnogo više slobode van utakmica i treninga nego dok je igrao u Partizanu i Fenerbahčeu.

- U Evropi smo uglavnom trenirali uveče i imali smo sve organizovano prema rasporedu, spavanje, doručak, ručak, pa čak i pauzu za kafu. Ovde mi se sviđa što imamo dovoljno vremena za oporavak. U NBA se igra brže, jače... Igrači su veći, imate bekove koji bi u Evropi bili centri. Tako da nije lako, ali mislim da mi dobro ide - izjavio je Bogi.

foto: Printscreen

Komfor u hotelima

NAVIKAO SAM NA CIMERA, A SAD GA NEMAM

Kakav komfor vlada u klubovima najjače lige sveta govori i podatak da u luksuznim hotelima svaki igrač dobija posebnu sobu.

- Navikao sam da imam cimera, a ovde sam sam i planiram vreme kako ja hoću. Na primer, ako u nekom gradu imam drugare, mogu da odem do njih i da se zezamo - pojasnio je bek Sakramenta.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega i partizanovci i zvezdaši treba da budu zahvalni Miroslavu Nikoliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track