PARTIZAN DOŽIVEO 4. PORAZ U EVROKUPU: Evo šta se Nikoliću sviđa u igri, šta zamera strancima, a šta celoj ekipi
Foto: Dragan Kadić

IMA VIZIJU

PARTIZAN DOŽIVEO 4. PORAZ U EVROKUPU: Evo šta se Nikoliću sviđa u igri, šta zamera strancima, a šta celoj ekipi

Košarka -

Trener Partizana Miroslav Nikolić nije nezadovoljan igraom svoje ekipe uprkos porazu od Lokomotive.

Crno-beli su u "PIoniru" izgubili meč 5. kola Evrokupa 83:93.

"Lokomotiva je najbolja ekipa u grupi. Veliki budžet, profesionalni igrači. Borili smo se, izginuli smo večeras bez tri igrača u rotaciji. Stevanovića, koji nam je nedostajao, Novica je primao diklofen protiv Zvezde, ali je igrao, i Čakarevića. Jedno vreme smo igrali mnogo bolje u odbrani, imali smo vođstvo, bili blizu. Kad se lomila utakmica bili smo jako nedisciplinovani u napadu. Čestitam im na boljoj partiji, ali još tu treba da se zateže. I odbrana i napad. Nemamo ni dan odmora. Dolazi važan meč za nas u ABA ligi. Važno da ova deca ne uđu u neku seriju poraza", rekao je Nikolić.

Iskusni stručnjak vidi pomaka u igri Partizana, ali...

"Ne sviđa mi se sto igramo dobro protiv ovih jačih ekipa, pa izgubimo pet, šest ili 10 razlike. Ide na bolje. Treniramo non-stop, imam takve igrače da su skupljeni, neko na početku, neko je stigao kasnije. Moramo sve to uskladimo. Ja sam zadovoljan sa 65 odsto. Zašto, recimo, to dodavanje nije funkcionisalo bolje. Bili smo brzopleti kad se odlučivala utakmica".

Stranci i dalje teraju po svome...

"Amerikanci moraju da igraju malo i bez lopte, trčanjem, kretnjom. Ja insistiram na toj igri. A ne da svi driblingom rešavamo situacije. Slabo igramo bez lopte".

Evo šta je Nikolić zamerio svim igračima:

"Nervira me i dekoncentracija u odbrani i brzopletost u napadu. Imali smo večeras priključak. Oni su se trojkama digli na 12 razlike. Iskusni su oni, čekali su naše greške. Zbog tih kikseva, odnosno dečjih bolesti smo i izgubili".

Trener crno-belih ima jasnu viziju kakvu ekipu želi da vidi.

"Nisam još dostigao da Partizan igra prepoznatljivo, moderno. Jako u odbrani i da trčimo kontranapad. Važno je da mladi ukapiraju da imamo jedan program. Dešava se da na tajm-autu nacrtam akciju, a oni stanu na drugu stranu. Neću da imenujem ko. Malo im nedostaje pažnje", zaključio je Miroslav Nikolić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track