BIRČEVIĆ: Lepo je igrati pred beogradskom publikom
Foto: Dado Đilas

Lep start kvalifikacija

BIRČEVIĆ: Lepo je igrati pred beogradskom publikom

Košarka -

Košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević rekao je da je uvek lepo igrati pred beogradskom publikom i istakao da su mladji igrači na večerašnjem meču protiv Austrije pokazali da zaslužuju dred nacionalnog tima.

"Bilo je malo neobično, prvi put sam ovde posle Evropskog prvenstva, falilo mi je sve ovo. Lepo je igrati pred našom publikom, u Beogradu pogotovo", rekao je Birčević novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, pošto je večeras u Beogradu bila bolja od Austrije sa 85:64 u prvom kolu Grupe G.

U drugom kolu, Srbija u ponedeljak dočekuje Gruziju, od koje je letos u prijateljskom meču poražena od Gruzije.

"Nije to isti sastav, kao što nije ni naš sastav isti. To je bila pripremna utakmica i mislim da ćemo biti pravi u ponedeljak i da ovakvom energijom kao što je bila danas da ćemo doći do pobede", rekao je Birčević i pozvao publiku da u još većem broju podrži nacionalni tim.

Za reprezentaciju Srbije večeras su debitovali Aleksa Radanov, Vanja Marinković, Ilija Djoković i Dejan Todorović.

"Ima tu iskusnih igrača, koji su već dugo u reprezentaciji... Pomogli smo koliko god možemo mladjim igračima koji su pokazali da zaslužuju dres reprezentacije", rekao je Birčević.

Beta

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track