MAČVAN POSLE GRUZIJE: Mladi se dokazali, svaki naredni meč bićemo još bolji
Foto: Dado Đilas

ZAVRŠEN PRVI CIKLUS

MAČVAN POSLE GRUZIJE: Mladi se dokazali, svaki naredni meč bićemo još bolji

Košarka -

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan rekao je posle druge pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo da će svako naredno okupljanje biti lakše.

"Orlovi" su u ponedeljak savladali Gruziju sa 105:87, a Mačvan kaže da su očekivali tešku utakmicu.

"Teška utakmica tako smo i očekivali, oni su napadački odigrali veoma dobro. Nismo dobro branili linuju tri poena, trebalo je agresivnije da se izlazi na šut. Međutim, kada su ušli u ritam u prvoj četvrtini, prosto je nemoguće iskontrolisati to sve... U suštini uspeli smo da sve to iskanališemo, odigramo pod košem i tako napravimo razliku i prelomimo utakmicu", rekao je Mačvan posle meča.

Kao i ostali saigrači, Mačvan se zahvalio publici, iako zna da protivnici nisu toliko atraktivni.

"Zahvalio bih se publici, sigurno da za njih ovo nisu najatraktvniji protivnici i treba razumeti kada hala nije prepuna, ali došlo je dosta njih i mnogo nam znači", istakao je Mačvan.

Kada je reč o opštem utisku, Mačva je rekao da je dobro što su uveli mlade igrače u seniorski tim jer su oni zalog za budućnost.

"Mislim da smo se prikazali u dobro svetlu, moglo je bolje da bude, pogotovo u odbrani. Ali, ne treba ni očekivati previše, ima dosta mladih igrača koji su zalog za budućnost i dobro je što smo ih uveli, a oni su pokazali da mogu da igraju. Mislim da će to njima mnogo značiti i da pokažu ove sezone u klubovima da su dobili na samopouzdanju i da su napredovali kroz ova okupljanja", rekao je Mačvan, "Sada će svako novo okupljanje biti lakše jer su svi sada upoznati sa sistemom i šta Sale zahteva. Očekujem da ćemo biti bolji u februaru".

Ovo je bilo prvi put da se reprezentacija okuplja u sred sezone, a Mačvan je istakao da je sve malo čudno.

"Jeste čudno, okupljamo se u sred sezone. Ne mogu da se odazovu svi igrači i jako je čudno. Rekao sam i protiv Austrije, prvi put se susrećemo sa ekipama tog nivoa, nikada nismo igrali protiv Austrije, ili Holandije... Oni će protiv nas biti maksimalno motivisani i moramo u svaku utakmicu da uđeno 100 odsto spremni. To se pre svega odnosi na gostovanja, pošto kod kuće imamo pomoć publike, igramo dobro, šutira se bolje, nego na strani.

Utakmice koje slede u Nemačkoj i Austriji moramo odigrati bolje i nadam se da ćemo pobediti", zaključio je Mačvan.

Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovako je ceo srpski fudbal stao u tri rečenice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track