TRENER DEBITANT U EVROLIGI SRUŠIO DVA VELIKANA: Tako mlad, a već ima skalp Reala i Barse
Foto: KK Crvena Zvezda

ALAL VERA

TRENER DEBITANT U EVROLIGI SRUŠIO DVA VELIKANA: Tako mlad, a već ima skalp Reala i Barse

Košarka -

Šef struke Crvene zvezde Dušan Alimpijević (31) specijalizovao se za najveće evropske klubove, pa je tako uspeo da pobedi ekipe koje zajedno imaju 17 titula šampiona kontinenta

Malo je trenera debitanata u Evroligi koji mogu da se pohvale da su već prve sezone pobedili dva najveća španska kluba Reala i Barselonu, pa čak i izraelskog velikana Makabi. Jedan od njih je i Zvezdin kouč Dušan Alimpijević.

foto: KK Crvena Zvezda

Crveno-beli su preksinoć u Madridu priredili najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige, a možda i jedno od većih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina. Poslednjeplasirana ekipa hrabro je zakoračila na parket Viznik arene, a zaigrali su kao da im je protivnik osrednji tim regionalne ABA lige, a ne najtrofejniji klub Evrope. Nije bilo respekta kod Zvezdinih igrača - ako je to normalno za iskusne, za mlađariju i nije. Tako je Alimpijević maestralno pripremio Dobrića i Davidovca za ovaj meč, njih dvojica su imali mnogo samopouzdanja, a slično je bilo i sa Dangubićem, koji je sa dve trojke vratio Zvezdu u igru.

- Sjajan je osećaj pobediti tako veliki tim kao što je Real. Mi jednostavno moramo da nastavimo da rastemo. Bilo nam je potrebno samopouzdanje kako bismo došli do šuta i uspeli smo u tome - rekao je Alimpijević, koji još nije napunio 32 godine.

Real ima devet titula šampiona Evrope, Makabi šest, a Barselona dve.

Predrag Gajić - Foto: Dado Đilas; Profimedia; KK Crvena zvezda

foto: Profimedia

HAOS NA TVITERU Pero i Bogdan se dobro zezali

ĆELAVI, DA LI JE MOGUĆE?

Sjajnu poruku junaku meča Peri Antiću poslao je Bogdan Bogdanović iz Sakramenta. On je očigledno gledao prenos meča i poslednji potez Pere Antića, kada je iskusnog Rejesa „poslao po burek“ i onda ubacio pobedničku trojki „bez koske“.

- Ćelavi, da li je moguće da ti i dalje skaču na fintu? - napisao je Bogdan na Tviteru, a onda se zakuvalo.

- E ne, tebi na prednji dribling, grobarčino jedna! - odgovorio je Pero.

- Ćuti, da nije bilo mene, ništa ne bi znao, reci ljudima koliko sam te naučio za ove dve godine - nadovezao se Bogdan, s kojim je Pero igrao u Feneru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track