KURIR SAZNAJE: Nenad Čanak je novi trener košarkaša Partizana
Foto: Beta

grobari će ga podržati

KURIR SAZNAJE: Nenad Čanak je novi trener košarkaša Partizana

Košarka -

Doskorašnji trener Spartaka Nenad Čanak novi je tzrener košarkaša Partizana, saznaje Kurir.

Čanak će na mestu trenera naslediti Miroslava Mutu Nikolića, koji je smenjen u utorak popodne, nakon sednice Upravnog odbora kluba iz Humske.

Bivši kapiten Partizana, već je u Beogradu i očekuje se da se dogovor o preuzimanju ekipe finalizuje tokom večeri. Ono što je sigurno čanak neće biti na klupi u sredu uveče kada Partizan u Evrokupu dočekuje Bilbao. Tim će tada voditi Aca Matović, a Čankov debi biće meč ABA lige protiv MZT-a.

Mladi stručnjak će do subote još jednom otići do Subotice, gde bi u četvrtak prepodne tzrebalo da se oprosti od ekipe i porazgovara sa tamošnjim medijima. Kako saznajemo u Spartaku nijednog trenutka nisu želeli da bivšem igraču i kapitenu kluba iz Subotice smetaju u pokušaju da ostvari dečački san.

Čanak je igračku karijeru započeo 1992. godine u Partizanu sa kojim je dva puta bio prvak Srbije i osvojio je dva nacionalna Kupa. Nastupao je još za Kikindu, Spartak iz Subotice, Vojvodinu, Makedonikos, Albu, Lukoil, Himik, Grifoni, Tamiš, Panters, AEK iz Larnake i Železničar iz Inđije, u čijem dresu je odigrao poslednju sezonu 2011/2012.

Kao trener je bio pomoćnik u stručnom štabu Mege i reprezentacije Srbije do 20 godina, a samostalno je pored Subotičana vodio još juniore Mege sa kojima je stigao do završnog turnira Evrolige.

Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: OVO JE SRAMOTA FSS PRED DERBI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track