MIROSLAV NIKOLIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Evo šta kaže smenjeni trener Partizana i koju je poruku uputio nasledniku Nenadu Čanku
Foto: ABA Liga

razočaran

MIROSLAV NIKOLIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Evo šta kaže smenjeni trener Partizana i koju je poruku uputio nasledniku Nenadu Čanku

Košarka -

Miroslav Nikolić od utorka više nije trener košarkaša Partizana.

Trofrejni trenrer kaže da je razočaran jer je priča sa kojom je lettos stigao u Humsku sada promenjena i znatno drugačija.

"Kada sam letos došao u Partizan Kuriru sam dao prvu izjavu. Lako je proveriti šta sam tada rekao - da želim mlad tim i koncept koji smo imali pre dve decenije. A to znači, mnogo rada, mali ugovori, strpljenje i rezultat, kao posledica svega. Sa tom idejom sam se vratio, potpuno svestan koliko je situacija teška", kaže Nikolić u razgovoru za Kurir.

Upitan koliko je na njegovu smenu uticala promena uprave Nikolić je kazao:

"Nema mnogo veze. Ostoja Mijailović je dobar čovek, korektno smo sarađivali. Problem je bio što nisam trener koji se tali sa menadžerima i što želim da sam odlučujem.Treba da znate, da ni letos, a ni sada nismo mogli da dovedemo igrače koje smo želeli. Malo zbog para, a malo i zato što su neki drugi bili brži i imali bolje uslove. Ja znam da sam grešio, ali mislim da nisam zaslužio da se ovako rastanem od Partizana".

Nikolić je na kratko zastao, pa nastavio:

"Nemamo tim za Evropu. Opet vas podsećam, kada je bio žreb Evroupa rekao sam da mi je cilj da mladi igrači Stevanović, Gavrilović, Pecarski, skupljaju iskustvo za budućnost. I sada mislim da je pred njima velika karijera. Drugo, povrede su nas remetile. Taman kada sam mislio da ćemo za vreme pauze u ABA ligi imati više vremena za kvalitetan rad i poboljšanja pre svega u odbrani, na treningu nismo imali sve igrače. Svaka čast svima, dobri su momci, Marko Čakarević i Novica Veličković su tu od starijih, sa tim da Veličković nije mogao da igra dve utakmice nedeljno. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili do skoro rezervne opcije. Uz to Samjuels je došao kao pojačanje a otišao je i pre nego što je išta dao Partizanu. Dakle, kada saberemo sve, jasno je da smo morali da imamo jednu ili dve pobede više. Sve drugo je nerealno" rekao je Nikolić.

Popularni Muta ne krije da je razočaran:

"Mislim da ni Grobari nisu prepoznali momenat u kom je klub. Ne zameram im mnogo, prošlost ih je navikla na trofeje. Gotovo je. Partizanu i mom nasledniku Čanku koji je već preuzeo ekipu, želim mnogo sreće. Verovao sam i verujem da Partizan može da bude četvrti na kraju ABA lige i uđe u plej-of", zaključio je Miroslav Nikolić.

Kurir sport

Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: OVO JE SRAMOTA FSS PRED DERBI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track