TATAMATE ZA ŠPANCE: Zvezda noćna mora Reala, Barselone, Valensije...
Foto: KK Crvena Zvezda

Frka

TATAMATE ZA ŠPANCE: Zvezda noćna mora Reala, Barselone, Valensije...

Košarka -

Pobeda nad Valensijom u Evroligi samo je nastavak sjajnog skora koji Zvezda već godinama ima protiv španskih timova

Još jedna velika pobeda u Evroligi košarkaša Crvene zvezde, i gle čuda, opet protiv španskog tima!

Pred crveno-belima pao je aktuelni šampion Endesa lige Valensija na svom parketu (86:82). Podvig čete s Kališa jasno govori da španske ekipe mogu da dobiju kompleks jer ako pogledamo poslednje četiri sezone, Dejan Radonjić i Dušan Alimpijević imaju izuzetan skor protiv timova s Pirineja (13-10). Padali su pred Zvezdom Real, Barselona, Unikaha, Valensija, najjače i najbogatije ekipe Španije.

Dejan Radonjić se takoreći proslavio učinkom protiv njih, a sada je u istom stilu nastavio i debitant u najjačem klupskom takmičenju Evrope, Dušan Alimpijević. Zvezda je u Valensiji već bila u nokdaunu, a onda je usledio nestvaran preokret kakav se retko viđa. Šampion Španije u finišu meča počišćen je s parketa serijom 17:0 i veliko slavlje crveno-belih moglo je da počne.

- Izgleda da nam leže Španci - šmekerski je konstatovao Alimpijević, koji je skalpovima velikana dodao i osvajača titule Valensiju.

foto: Kurir

Iskusni krilni centar Pero Antić ostvario je još jedan lep učinak u crveno-belom dresu. On je, naime, preksinoć prešao 1.000 ubačenih poena kao član Crvene zvezde u dva mandata. Do meča s Valensijom imao je 992 poena i trebala su mu još dva da bi dosegao magični broj. Za svaki slučaj ubacio je 10 i stao na broju 1002. Neki Perini koševi u Valensiji bili su kao suvo zlato.

Predrag Gajić - Foto: KK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track