FRANCUSKA U ŽALOSTI ZBOG SMRTI PREDSEDNIKA LIMOŽA Dule Vujošević za Kurir: Žalim Fortea, svog prijatelja
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA Cela Francuska tuguje

FRANCUSKA U ŽALOSTI ZBOG SMRTI PREDSEDNIKA LIMOŽA Dule Vujošević za Kurir: Žalim Fortea, svog prijatelja

Košarka -

GUBITAK ZA SPORT Šampion Evrope sa Limožom i njegov predsednik iznenada preminuo 31. decembra u 47. godini

Francuska je ožalošćena zbog smrti predsednika Limoža i legendarnog igrača Frederika Fortea (1970-2017), iznenada preminulog u nedelju predveče 31. decembra.

U predsedničkom mandatu Forte je sarađivao sa Duškom Vujoševićem, bivšim trenerom Partizana, koji nije krio tugu zbog informacije iz Francuske:

- Ma užas! Jako mi je žao! Svaka iznenadna smrt je tragedija. Reč je o mladom čoveku, imao je 47 godina. Sarađivali smo u Limožu i za to vreme bilo je lepih momenata i nesporazuma, ali ovog momenta je sve to apsolutno poravnato i samo ostaje žalost zbog iznenadne smrti takvog čoveka - rekao je Duško Vujošević za Kurir.

Frederik Forte je kao igrač najveći uspeh u karijeri napravio 1993. godine, kada je sa ekipom Limoža, predvođenom srpskim stručnjakom Božom Maljkovićem, osvojio titulu evropskog šampiona pobedom u finalu nad Benetonom iz Treviza.

Upravo on odradio je lavovski deo posla jer je u poslednjem napadu, kod rezultata 57:55 za Limož, blokirao pokušaj Tonija Kukoča za tri poena i u kontranapadu omogućio Juriju Zdovcu da sa penala donese odlučujućih 59:55.

Ostaće i zapisano da je nekoliko sati pre tragičnog kraja Forte preko svog Tviter profila poručio svojim pratiocima: „Ako volite prijatelje, svoju decu, roditelje, ne puštajte ih tokom noći ili rano ujutru da idu iz kuće ako su mnogo pili. Volite ih i pokažite im to.“

foto: Profimedia

Poruka prijatelja

TONI KUKOČ: TUŽAN POČETAK GODINE

Danima se već od Frederika Fortea putem društvenih mreža opraštaju njegovi prijatelji širom sveta. Uradio je to i Toni Kukoč, veliki rival iz igračkih dana.

- Ova godina je počela tužnom vešću za mene. Savršeno se sećam svih naših bitaka na terenu dok sam igrao za Jugoplastiku i Beneton i za reprezentaciju. Strašno mi je kada pomislim na njegovu porodicu. Iskreno saučešće - napisao je Kukoč.

Kurir / D. P.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE ZVEZDIN JANUARSKI RASPORED. Da li je to normalno?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track