BOBI NAJBOLJI U ISTORIJI NBA: Marjanović bolji od Šeka a drže ga na klupi!
Foto: Profimedia, AP

luda statistika

BOBI NAJBOLJI U ISTORIJI NBA: Marjanović bolji od Šeka a drže ga na klupi!

Košarka -

Marjanović po broju poseda i poena najproduktivniji košarkaš NBA lige od 1974, a trener Van Gandi mu i dalje daje šanse na kašičicu

Boban Marjanović kida u NBA, bolji je od Šakila O‘Nila i Čarlsa Barklija!

Dobro ste pročitali, prvi april je još daleko - centar Detroit Pistonsa je po nekim statističkim podacima nadmašio i neke legendarne igrače najjače lige na svetu. Recimo, kada pogledamo indeks broja poena u odnosu na broj kontakta s loptom, odnosno šuta, Bobi je ubedljivo prvi, i to otkad se uveo taj statistički podatak, a to je bilo davne 1974. godine. To znači da niko u tom periodu istorije nije lakše sprovodio loptu u obruč od srpskog diva. Nažalost, čak ni ovaj podatak nije dovoljan treneru Pistonsa Stenu van Gandiju da mu pruži veću minutažu, što već uveliko nervira navijače kluba iz „motor sitija“.

Specijalizovani sajt koji se bavi NBA statistikom ne može da se načudi da Marjanović na parketu provodi samo osam minuta u proseku. On je uglavnom zakucan na klupu, a trener mu daje priliku samo kada prva dva centra iz nekih razloga ne igraju.

- Siguran sam da će napredovati i biti koristan protiv mnogo jačih. On je mnogo radio u prethodnom periodu - napomenuo je trener Van Gandi, ali pitanje je koliko je spreman da Bobiju konačno pruži šansu kakvu zaslužuje.

foto: Profimedia, AP

Poeni po šutu iz igre

1. Boban Marjanović 1,62

2. Adrijan Dentli 1,53

3. Čarls Barkli 1,52

4. Džejms Harden 1,51

5. Šakil O‘Nil 1,47

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Profimedia, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MONSTRUOZNA BLOKADA! Potez iz srednje škole žešći nego sa NBA terena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track