(VIDEO) SRBI PRETRPELI PORAZE: Bjelica solidan, Teo se ispormašivao, Bobiju 14 minuta!
Foto: Profimedia

NAŠI U NBA

(VIDEO) SRBI PRETRPELI PORAZE: Bjelica solidan, Teo se ispormašivao, Bobiju 14 minuta!

Košarka -

U noći između srede i četvrtka Minesota je doživela poraz od ekipe Portlanda 123:114, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica odigrao je solidan meč za Vukove.

Nemanja je za 36 minuta igre postigao devet poena, uz šut 4-11 iz igre, (1-3 za tri), a imao je i sedam defanzivnih skokova i dve ukradene lopte.

Iako su Vukovi vodili sa jednocifrenom prednošću gotovo čitavo prvo poluvreme, Portland je na startu drugog poluvremena stigao do preokreta i rutinski do kraja meča čuvao prednost.

Najzaslužniji za pobedu Blejzersa bili su Demijen Lilard sa 31 poenom, šest asistencija i četiri skoka, kao i Si Džej Mekolum koji je dodao 28 poena. U timu Timbervulvsa, za koji ponovo nije igrao Džimi Batler zbog povrede kolena, najefikasniji je bio Endrju Vigins sa 24 poena.

Portland je ostvario 26 pobedu u sezoni i sada je sedmi u Zapadnoj konferenciji, dok je Minesota na četvrtom mestu.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa doživeli su poraz od Bostona 113:102, a srpski košarkaš Miloš Teodosić imao je skroman učinak na ovom meču.

Teodosić je u sastavu Klipersa proveo na parketu 24 minuta, i za to vreme je postigao dva poena, uz šut iz igre 1-6, (0-3 za tri), uz tri skoka, šest asistencija i dve izgubljene lopte.

Seltiksi su do pobede došli najviše zahvaljujući dobroj partiji Kajrija Irvinga koji je postigao 20 poena, a imao je i osam skokova i sedam asistencija. Dok je Tejtum dodao 18 poena. Najefikasniji u timu Klipersa bio je Blejk Grifin sa 23 poena, dok je tri poena manje upisao Lu Vilijams.

Boston je na prvom mestu Istočne konferencije, dok su Klipersi trenutno deveti na tabeli.

Detroit je doživeo poraz od Jute posle produžetka 98:95, a srpski centar Boban Marjanović na parketu je proveo 14 minuta.

Bobi je upisao četiri poena, šest skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Najefikasniji u redovima Džezera bili su Rudi Gober i Donovan Mičel sa po 15 poena. Najbolji u poraženom timu bio je Andre Dramond sa 30 poena i 24 skoka.

Kurir sport, foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track